1ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ

Τα νέα του Σχολείου μας

2.6.2024

Μετά από τρεισήμισι μήνες αναμονής, καθημερινής φροντίδας και περιποίησης, η καλλιέργεια της πατάτας απέδωσε στους μικρούς μαθητές μας τα μέγιστα. Για πρώτη φορά, δοκιμάσαμε την καλλιέργεια της πατάτας και το αποτέλεσμα μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Στην συγκομιδή της πατάτας βοήθησαν όλα τα παιδιά. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν τις πατάτες μέσα στο χώμα, τις μάζευαν και τις τοποθετούσαν στο τελάρο.

14.5.2024

Στην αυλή του σχολείου μας σπείραμε φέτος τέσσερα ελιόδεντρα. Το ένα είναι γεμάτο άνθη. Αν τα κρατήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο θα μαζέψουμε ελιές.

Επίσης υπάρχουν 2-3 μπανανιές, 1 καϊσιά και 1 βερυκοκιά. Επίσης στα παρτέρια μας έχουμε αρωματικά, όπως θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, μέντα και     φασκόμηλο.

7.5.2024

Ο σχολικός κήπος είναι ένα θέμα αγαπητό στα παιδιά, γιατί προσφέρεται για βιωματική μάθηση και γιατί ενεργοποιεί τις κρυμμένες ικανότητές τους που δεν μπορούν να αναδειχτούν μέσα από τα υπόλοιπα μαθησιακά αντικείμενα. Προσφέρεται για επαφή των παιδιών με το χώμα και το νερό, για πειραματισμό με τις διάφορες μορφές της ύλης, για γνωριμία με την βιοποικιλότητα και τους νόμους της ζωής, για ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

7.5.2024

Στην πίσω αυλή του σχολείου μας τοποθετήσαμε ένα ξύλινο κομποστοποιητή. Εξηγήσαμε στα παιδιά την χρήση του και δώσαμε παραδείγματα απορριμάτων που μπορούν να γίνουν οργανικό λίπασμα. Τα παιδιά ξεκίνησαν να μαζεύουν και να  ρίχνουν όλα τα φθινοπωρινά φύλλα από τα δέντρα της αυλής, όλα τα χόρτα που έβγαιναν στα παρτέρια μας. Σε κάθε διάλειμμα έριχναν τις φλούδες από τα φρούτα που έτρωγαν στο δεκατιανό τους.

10.10.2023

Στόχοι της δράσης μας

  • Δενδροφύτευση (π.χ. ελαιόδεντρα)
  • Δημιουργία λαχανόκηπου
  • Δημιουργία βοτανόκηπου
  • Κομποστοποίηση και ενίσχυση των βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας.
2.10.2023

Σχολική Αυλή- Κήπος- Κομποστοποίηση

Διαχείριση απορριμάτων

Αειφόρο Σχολείο

Το 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας συστεγάζεται με το 2ο Νηπιαγωγείο και λειτουργεί ένα πρωινό τμήμα και ένα ολοήμερο. Βρίσκεται σε μια ημιαστική περιοχή . Στόχος του σχολείου μας είναι η δημιουργική βιωματική μάθηση και η συνεργασία όλων των μελών του.

Διεύθυνση: 
Παρναβέλη 20
63080 Ν. Καλλικράτεια