1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
2019
Έτος Εγγραφής: 
2012
Θέματα: 
2012-2013
Σχολική Αυλή
2013-2014
Απορρίμματα
2016-2017
Αειφόρο Σχολείο
Litter Less
2017-2018
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2018-2019
Κλιματική Αλλαγή
2019-2020
Απορρίμματα
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Ενέργεια
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

19.10.2018

Στo πλαίσιo του Προγράμματος "Αξιοποιούμε τη φύση και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής" που εφαρμόσαμε κατά το σχολικό έτος 2017-2018, οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ποικίλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. 

Τα δύο τμήματα της Γ΄τάξης υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής ετοίμασαν για όλους ένα διαφορετικό ηλεκτρονικό βιβλίο για τα βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. 

Όσοι επιθυμούν να το ξεφυλλίσουν, δεν έχουν παρά να πατήσουν εδώ...! 

24.4.2017

Το Σχολείο μας ανήκει στην οικογένεια των Οικολογικών Σχολείων εδώ και 4 χρόνια. Φέτος, λοιπόν, διανύοντας την 5η συνεχή χρονιά, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ακόμη πιο ενεργά με την έλλογη διαχείριση των απορριμάτων και δηλώσαμε συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα Litter Less.

Στη συνέχεια σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε τις ακόλουθες σχετικές δράσεις εντός του σχολείου, που κορυφώθηκαν την ημέρα που αφιερώθηκε αποκλειστικά στο πρόγραμμα Litter Less :

α. Ενημέρωση των παιδιών για το Πρόγραμμα από τον εκπαιδευτικό κάθε τάξης.

Μια μέρα, πριν από 4 χρόνια, ξεκινήσαμε ως Σχολείο μία εκδρομή, ένα ταξίδι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να γίνει το σχολείο μας Οικολογικό...

Όλοι, μικροί-μεγάλοι, είχαμε ξανακούσει αυτή τη λέξη και απορήσαμε.... Μα καλά, ένα σχολείο που βρίσκεται μέσα στο δάσος δεν θεωρείται "Οικολογικό"; Σύντομα αποδείχτηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι....και αρχίσαμε να δουλεύουμε προς μια πιο... οικολογική κατεύθυνση!

Γνωρίσαμε το Σχολείο μας και την περιοχή μας καλύτερα, μάθαμε να συνεργαζόμαστε με μικρούς και μεγάλους, με ανθρώπους μέσα και έξω από το Σχολείο, αποκτήσαμε γνώσεις για πολλά θέματα σε σχέση με τη φύση και το περιβάλλον, καλλιεργήσαμε τη φαντασία μας και ιδιαίτερες δεξιότητες κατασκευάζοντας πράγματα και αξιοποιώντας υλικά με τρόπους που δεν είχαμε σκεφτεί, επικοινωνήσαμε την προσπάθειά μας στην ευρύτερη κοινότητα, διασκεδάσαμε οργανώνοντας γιορτές και παραστάσεις και μετά από όλα αυτά βραβευτήκαμε με τη σημαία των Οικολογικών Σχολείων.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται και την χρονιά που διανύουμε με εφόδιά μας την αγάπη για τη φυσικό μας «σπίτι» και το μεράκι.

Διεύθυνση: 
Καρρά Στρατή και Κίου
14576 Διόνυσος