LITTER LESS-2016-2017

Το Σχολείο μας ανήκει στην οικογένεια των Οικολογικών Σχολείων εδώ και 4 χρόνια. Φέτος, λοιπόν, διανύοντας την 5η συνεχή χρονιά, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ακόμη πιο ενεργά με την έλλογη διαχείριση των απορριμάτων και δηλώσαμε συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα Litter Less.

Στη συνέχεια σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε τις ακόλουθες σχετικές δράσεις εντός του σχολείου, που κορυφώθηκαν την ημέρα που αφιερώθηκε αποκλειστικά στο πρόγραμμα Litter Less :

α. Ενημέρωση των παιδιών για το Πρόγραμμα από τον εκπαιδευτικό κάθε τάξης.

β. Ευαισθητοποίηση των γονέων σχετικά με το Πρόγραμμα με σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση που     μοιράστηκε στους μαθητές.

γ. Διοργάνωση διαγωνισμού πρωτότυπης αφίσας για τις μικρές τάξεις (Α΄και Β΄) και σλόγκαν για τις     μεγάλες τάξεις (Γ΄- Στ΄). Ψηφοφορία και επιλογή από τους μαθητές του σχολείου.

δ. Ορισμός υπεύθυνων μαθητών Litter Less ανά τάξη και διαμόρφωση πλάνου ανακύκλωσης και καθαριότητας των χώρων του σχολείου ανά εβδομάδα.

ε. Προγραμματισμός τακτικών συναντήσεων των υπεύθυνων κάθε τάξης με τη συντονίστρια     εκπαιδευτικό, με στόχο τον προγραμματισμό και την υλοποίηση διάφορων δράσεων εντός κι εκτός σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

στ. Διαμόρφωση γωνιάς για το Πρόγραμμα Litter Less.

ζ. Συγκέντρωση υλικών που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στο σχολείο. Δημιουργία αποθήκης σχετικών υλικών και αξιοποίησή τους για διάφορες κατασκευές.

Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και η σχολική μας καθημερινότητα διανθίζεται κατά περιόδους με νέες δραστηριότητες για τις οποίες θα ενημερωθείτε σύντομα...

Συγγραφέας: 
ADAMANTIA VAITSI