13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2020-2021
Αειφόρο Σχολείο
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο
2022-2023
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Ενέργεια
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Νερό
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

7.7.2024

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δήμου "Αλλάζω συνήθειες, σώζω τον πλανήτη" ξεκίνησε χθες στα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου. Το πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας πάνω στα θέματα της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων με την εφαρμογή της διαλογής και της επαναχρησιμοποίησης, εγκαινίασε στο σχολείο μας ο ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Σπανουδάκης.

7.7.2024

Το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου επισκέφθηκε η ΣT' τάξη  του σχολείου μας, όπου παρακολούθησε πρόγραμμα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τα παιδιά ξεκίνησαν ζωγραφίζοντας διάφορες εικόνες οι οποίες στη συνέχεια ζωντάνεψαν με τη βοήθεια εφαρμογής που μπορούν και τα ίδια να έχουν εγκατεστημένη στα κινητά τους.

7.7.2024

Τη Δευτέρα 20 Μαϊου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Δ τάξης επισκέφτηκαν το μουσειο Φυσικης Ιστορίας Κρήτης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η φύση είναι το σπίτι μας-Οικοσυστηματα - Λουλούδια - Καρποί- Σπόροι".

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις φάσεις του προγράμματος και έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία.

 

1.7.2024

Η ιδιότητα του πολίτη ενισχύθηκε από την εξής δράση: μαθητές από την Ε΄ Δημοτικού συμμετείχαν στο 1ο φεστιβάλ ρητορικής για δημοτικά σχολεία στα Χανιά το Μάιο. Η προετοιμασία των μαθητών είχε ενταχθεί στη διδασκαλία των μαθημάτων μέσω παιγνιωδών δραστηριοτήτων, καθώς στόχος ήταν η καλλιέργεια της σκέψης, των επιχειρημάτων και του προφορικού λόγου γενικά. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές απέκτησαν  πιο ενεργό και κριτικό ρόλο στο λόγο τους και  τους ενισχύει να γίνουν ενεργοί πολίτες.

 

1.7.2024

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και  της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη της υπαίθριας εκπαίδευσης  τα τμήματα της Δ τάξης περπάτησαν μέχρι το κοντινο δασάκι και με μια ψηφιακή εφαρμογή διερεύνησαν και γνώρισαν τον πλούτο της τοπικής χλωρίδας και τη σημασία του για οικολογική ισορροπία. Τα τμηματα της Γ’ τάξης παρακολούθησαν το μάθημα σε εξωτερικούς χώρους (στον Δημοτικο Κήπο) ενώ η Β’ τάξη με τις οδηγίες της εκπαιδευτικού των Εικαστικών δημιούργησαν στο πάρκο πίνακες με υλικά που βρήκαν καθώς περπατούσαν.

1.7.2024

Το σχολείο συμμετέχει στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δήμου "Αλλάζω συνήθειες, σώζω τον πλανήτη", το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας πάνω στα θέματα της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων με την εφαρμογή της διαλογής και της επαναχρησιμοποίησης, Σε συνέχεια του προγράμματος, τα παιδιά της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον ΧΥΤΑ Αμαρίου στο πλαίσιο προγράμματος του Δήμου Ρεθύμνης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαλογή των σκουπιδιών.

1.7.2024

Το θεατρικό “Ο κύκλος και η περιπέτεια του νερού - Η συνεργασία σώζει τη Γη” παρουσίασε το  τμήμα Δ2. Η παράσταση έγινε στις 12-06-2024 παρουσία των μαθητών του σχολείου με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Επιπροσθέτως, τμήματα του σχολείου συμμετείχαν σε εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με φορείς του Δήμου Ρεθύμνου.

1.7.2024

Με βασικό στόχο την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της ικανότητας αναγνώρισης των συναισθημάτων, οι δράσεις που διοργανώθηκαν από τις 4 έως και τις 8 Μαρτίου  οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες και παιχνίδια τα οποία εστίασαν στην κατανόηση και την ανάπτυξη των προσωπικών ορίων, ενθάρρυναν την ενεργή ακρόαση και προέτρεψαν τα παιδιά να κατανοήσουν τον τρόπο που διαχείριζονται τις καθημερινές διαφωνίες ώστε να μαθουν να εκφράζουν ανοιχτά και θετικά τα συναισθήματά τους, προσφέροντας ταυτόχρονα υποστήριξη στους συμμαθητές τους και να αντιμετωπίζουν τις

1.7.2024

Με αφορμή την 3η  Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις που διοργανώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης με στόχο οι μαθητές να προσεγγίσουν αδρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο άτομο με αναπηρία και μέσα από αυτές να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποι έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κάνουν πράγματα και να αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

2.4.2024

19 Οκτωβρίου 2023

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το βιωματικό εργαστήριο οδικής ασφάλειας που διοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Τροχαία και τον αθλητικό σύλλογο ΟΚΑ Πρέβελη.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Gerasimou Vlachou 2
74100 Rethymno