Η συνεργασία του Σχολείου μας με το Δήμο Θεσσαλονίκης

Μια υπόσχεση που έγινε πραγματικότητα

Το Σχολείο μας επισκέφτηκε η  νέα Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Έφη Θεοδωράκη και ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα θέματα που απασχολούν το σχολείο. Υπογράψαμε Πρωτόκολλο Συνεργασίας όπου αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε δράσεις από κοινού με στόχο τη συμβολή του σχολείου μας στη βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε την Αντιδήμαρχο συνολικά για τις δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο:

1. Το σχολείο μας συμμετέχει στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος “Σχολικό Συστήμα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς – ΠροΘεΣυ” . Ο στόχος του σχολείου μας είναι να καλλιεργήσει μέσω του ΠροθεΣυ την ενσυναίσθηση προς το περιβάλλον και να προάγει την αειφορία και την βιωσιμότητα μέσω αξιών όπως ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η συνεργασία.

2. Στο διεθνές πρόγραμμα “Οικολογικά Σχολεία-Eco Schools” που λειτουργεί με την μορφή δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στοχεύει στην αειφορική διαχείριση του σχολείου.

3. Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαθητικού ραδιοφώνου European School Radio που αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινότητα radio & podcasting στα σχολεία της Ευρώπης.

4. Στο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Κλικ στο Ρεμπέτικο”. Το πρόγραμμα αφορά στην συνεργασία τριών σχολείων του 50ου, του 53ου και του 54ου με θέμα το ρεμπέτικο τραγούδι.

https://blogs.sch.gr/50dimthess/2024/04/03/2315/

Συγγραφέας: 
Kagioglou Foteini