50ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

23.12.2022

Τα άχρηστα υλικά μπορούν να αξιοποιηθούν. Ένας παλιός υπολογιστής πώς μπορεί να αξιοποιηθεί; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τους παλιούς υπολογιστές σας. Εάν είστε λίγο δημιουργικός μπορείτε να μετατρέψετε τον παλιό σας υπολογιστή σε ένα πραγματικό έργο τέχνης για το σχολείο σας.

30.11.2022

Τα καταφέραμε και συνεχίζουμε τη δράση «Μεγάλοι - μικροί κυνηγοί», μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα της εταιρίας ΑΦΗΣ.  Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 50ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό να συγκεντρώνουμε μπαταρίες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια για έναν πλανήτη πιο καθαρό ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ…..

6.11.2022
Εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο μας

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την εταιρεία Master Film είναι σε ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την τοποθέτηση ειδικών αντηλιακών μεμβρανών στα παράθυρα όλων των τάξεων του σχολείου.

Οι μεμβράνες αυτές δημιουργούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και πιο συγκεκριμένα:

Επιτυγχάνουν  απόρριψη της υπεριώδους ακτινοβολίας UV κατά 99%. Μειώνουν την αντηλιά ενώ ταυτόχρονα αποτρέπουν τις υπέρυθρες ακτινοβολίες σε μεγάλο βαθμό.

Δημιουργούν την απαραίτητη σκίαση για τη λειτουργία των projectors

Σύμφωνα με προφορική παράδοση της περιοχής, ελληνικό σχολείο λειτουργούσε στην ίδια θέση, στα εξώτειχα, στην έξοδο από τη βορεινή πορτάρα των Κάστρων, δίπλα από το εκεί τζαμί, τα τελευταία χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας, πριν την απελευθέρωση της πόλης, το 1912. Η ίδια παράδοση αναφέρει ότι ο ιμάμης του τζαμιού, πριν αναχωρήσει το 1922 για την Τουρκία, παρέδωσε τα κλειδιά του τεμένους στον διευθυντή του Σχολείου, εκφράζοντάς του την επιθυμία ο χώρος να παραμείνει ευκτήριος οίκος. Ο διευθυντής του σχολείου τότε, έφερε από το σπίτι του μια εικόνα των Αγίων Αναργύρων, μετατρέποντας το τζαμί σε εκκλησία.

Το νέο διδακτήριο τουΣχολείου θεμελιώθηκε το 1962 στη θέση του παλιού, δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, σε μικρή απόσταση από τον Πύργο Τριγωνίου, το Επταπύργιο και τη Μονή Βλατάδων.

Το κτιριακό συγκρότημα – στέγαζε μέχρι το 2014 το 49ο και το 50ο Δημοτικό Σχολείο – αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους. Για να συστεγαστούν και τα δύο σχολεία σε πρωινή βάρδια, τη δεκαετία του ’80, κάθε αίθουσα χωρίστηκε στα δύο με γυψοσανίδα, ενώ την ίδια εποχή, για να καλυφτούν οι αυξανόμενες ανάγκες για σχολική στέγη, χτίστηκε πρόσθετο διώροφο διδακτήριο στη σχολική αυλή.

Διεύθυνση: 
Αγίων Αναργύρων 4
54634 Θεσσαλονίκη