Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The Rights Hero Project» - «Γίνε ο Ήρωας των Δικαιωμάτων»

Το διάστημα 21 Νοεμβρίου 2023 έως 20 Δεκεμβρίου 2023 οι τάξεις Α1 και Α2 Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The Rights Hero Project» - «Γίνε ο Ήρωας των Δικαιωμάτων» μέσω ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, το οποίο διοργάνωσε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιείται στα τμήματα Α1 και Α2 Γυμνασίου, με τίτλους «Human Rights – Human Fights» και «Συνεργάζομαι – Συνυπάρχω: Ένα ταξίδι στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αξιοποιώντας υλικό από το εγχειρίδιο «Εξερευνούμε τα δικαιώματα του παιδιού», ενότητα του τεύχους Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (EDC/HRE), οι μαθητές/τριες μας, έμαθαν, συνομίλησαν και αντάλλαξαν ιδέες και σκέψεις για βασικά άρθρα που υπάρχουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, δημιουργήσαν το δικό τους κολλάζ με αυτά και στη συνέχεια έπαιξαν το ηλεκτρονικό παιχνίδι με σκοπό να σώσουν τα παιδιά του πλανήτη Σπορκ, που όπως πληροφορήθηκαν, εκεί τα παιδιά δεν είχαν δικαιώματα και κάποιος έπρεπε να προσπαθήσει να τα σώσει. Αυτή την ευθύνη την ανέλαβαν οι μαθητές/τριες μας, με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση.

Στόχος μας, είναι η περαιτέρω υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος σε περισσότερα τμήματα του σχολείου μας, προκειμένου όλα μας τα παιδιά, να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και να περάσουν όμορφα, παίζοντας και το ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...