Συμμετοχή στη Σχολική Εικαστική Δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών από τη Follow Green

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τη Follow Green διοργανώνει μαθητική δράση με τίτλο: «Σχολική Εικαστική Δράση με τη Xρήση Aνακυκλώσιμων Yλικών», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές γύρω από την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τα ανακυκλώσιμα υλικά και με έννοιες, όπως η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία. Η δημιουργία χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, κ.α) θα τους δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Στη δράση συμμετέχουν ομάδες μαθητών των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Είχαμε τη χαρά ως σχολείο να υποβάλουμε τις προτάσεις των κατασκευών μας, οπότε είμαστε σε αναμονή για την Αξιολόγηση των συμμετοχών. Οι κατασκευές έγιναν και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122 ”Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον”. Θα ακολουθήσει Παρουσίαση κατασκευών και online ψηφοφορία, από 1 Απριλίου έως 22 Απριλίου 2024 και έπειτα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε εκδήλωση βράβευσης στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης, πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Οι κατασκευές αφού αξιολογηθούν, θα αναρτηθούν στη δημοτική πλατφόρμα followgreen.gr/agiosnikolaoscrete.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κατασκευές: 

https://blogs.sch.gr/1dimagnikol/2024/03/16/symmetochi-sti-scholiki-eikastiki-drasi-me-ti-chrisi-anakyklosimon-ylikon-apo-ti-follow-green/

Συγγραφέας: 
Σοφία Παγκάλου