1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

14.4.2024

Σε συνέχεια των κοινών μας δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα etwinning που πραγματοποιείται φέτος, oι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων συνεργάστηκαν για να γραφτεί το Podcast. Μετέπειτα, ηχογραφήθηκε και στις δύο μητρικές γλώσσες (ελληνικά και ισπανικά). Στο τελευταίο στάδιο, κατά την επίσκεψη των Ισπανών εταίρων στο σχολείο μας , θα πραγματοποιηθεί η ηχογράφηση του podcast στα αγγλικά.

Ακούστε πατώντας στο λινκ:

14.4.2024

Έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας τα τελευταία νέα από την περιβαλλοντική μας ομάδα! Πραγματοποιήσαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τους μαθητές του ΣΤ1 και ΣΤ2-μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας.

Πατήστε στην παρουσίαση:

https://sway.cloud.microsoft/MuGycBjlCcZh4bYs

14.4.2024

Το σχολείο μας συμμετείχε με πολύ χαρά στην εικαστική έκθεση ‘’Το μακροβούτι’’ του Δήμου Αγίου Νικολάου. Τα έργα των μαθητών/τριών παρουσιάστηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας, όπου μπορούσε να την επισκεφτεί το ευρύ κοινό. Οι δημιουργίες των μικρών μας μαθητών/τριών ήταν εμπνευσμένες από τον ‘’κόσμο του νερού’’ σε συνδυασμό με τις συζητήσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ‘’ Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον’’, αναδεικνύοντας και το περιβαλλοντικό ζήτημα της προστασίας των θαλασσών.

14.4.2024

Σημαντική αξία για το σχολείο μας αποτελεί η δημιουργία του Οικοκώδικα του σχολείου μας. Ο Οικοκώδικας έχει δημιουργηθεί από την Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας αρκετό καιρό τώρα. Το επόμενο στάδιο ήταν η δημιουργία αντιτύπων για κάθε τμήμα από τους ίδιους τους μαθητές/τριες της Στ’ τάξης Η διανομή των αντιτύπων στα τμήματα και η επεξήγηση του Οικοκώδικα έγινε και πάλι από τους μαθητές/τριες. Πλέον σε όλες τις τάξεις αλλά και στον Πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου είναι αναρτημένος ο Οικοκώδικας.

Φωτογραφικό υλικο: 

14.4.2024

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τη Follow Green διοργανώνει μαθητική δράση με τίτλο: «Σχολική Εικαστική Δράση με τη Xρήση Aνακυκλώσιμων Yλικών», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές γύρω από την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τα ανακυκλώσιμα υλικά και με έννοιες, όπως η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία.

14.4.2024

Το παιχνίδι που δημιουργήσαμε, μέσω της εικαστικής βοήθειας των μαθητών του Α1 και μέσω συζητήσεων για τη σημασία της κλιματικής αλλαγής και τις ενέργειες που οδηγούν σε αυτή, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122 “Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον” είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που ονομάζεται “Κλιματική Αλλαγή – Το περιβάλλον μας φωνάζει να δράσουμε”.

Περισσότερες πληροφορίες:

14.4.2024

Στα Πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA122 “Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον “, τα παιδιά του Δ2 δημιούργησαν ένα μικρό περιβαλλοντικό podcast με συμβουλές για το περιβάλλον.

Τα παιδιά μελέτησαν την αφήγηση των συμβουλών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε το 2ο περιβαλλοντικό podcast. Έπεται και συνέχεια των podcast με ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά θέματα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά!

Απολαύστε το…

https://youtu.be/_u5E3oZ8CZ4

 

 

 

18.2.2024

Η ένταξη του σχολείου μας στο δίκτυο ‘’Οικολογικά Σχολεία’’ για τη φετινή σχολική χρονιά, μας έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου. Έτσι λοιπόν, ασχοληθήκαμε με τις προτεινόμενες δραστηριότητες από το βιβλίο δραστηριοτήτων του δικτύου με θέματα, τα απορρίμματα και την ενέργεια.

Link εκπαιδευτικού υλικού:

https://www.ecoschools.gr/ecoschools/material

18.2.2024

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus+KA122” Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον” , οι μαθητές/τριες του Ε1 μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Πάτρα-Αικατερίνη Φαρσάρη, ανέπτυξαν την ιδέα υιοθέτησης του κοντινού στο σχολείο μας χώρου (παρκάκι) στη λίμνη. Υπήρξε καταιγισμός ιδεών ως προς τις προτάσεις-ιδέες φροντίδας του χώρου, τις οποίες και κατέγραψαν. Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με την υιοθέτηση του πάρκου.

Σελίδες

Tο σχολείο μας, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου και είναι το παλαιότερο από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, με έτος ίδρυσης το 1933.

Στα θετικά των εκπαιδευτικών του σχολείου μας συγκαταλέγεται η σταθερότητα, η συνεργασία, η φιλομάθεια, η διαρκής αναζήτηση της γνώσης και η όρεξη για δουλειά προς ένα κοινό στόχο, ένα κοινό όραμα, το αειφόρο σχολείο. Από τις πιο σημαντικές συμμετοχές του σχολείου μας υπήρξε το πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ, διαμεσολάβηση κατά της σχολικής βίας, « Οι πράκτορες του πλανήτη», «Νοιάζομαι και Δρω», συμμετοχή σε φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, συμμετοχή στο «παζάρι της αγάπης» κ.α. Αξίζει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στην συμμετοχή σε προγράμματα E-twinning και Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ σχετικά με την Λογοτεχνία στην εκπαίδευση και την Περιβαλλοντική εκπαίδευση, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, όπως Ετικέτα σχολείου Etwinning 2023-2024.

Όραμά μας για το σχολείο είναι να δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία που η σημερινή τεχνολογία μας παρέχει. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στον πολιτισμό, γι’ αυτό και θεωρούμε πολύ σπουδαία την οργάνωση και λειτουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης, του  Μουσείου Σχολικής Ζωής, καθώς και το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία μέσα από την προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Διεύθυνση: 
Δ.Σολωμού 13
72100 AGIOS NIKOLAOS