Συμμετοχή στη δράση «Λιχουδιά για τα ζωάκια και τα πουλιά»

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 δημιουργήσαμε μια μοναδική εμπειρία που συνδύασε δημιουργικότητα και φροντίδα προς τα ζώα και το περιβάλλον. Οι μαθητές του Α’2 και Δ’1 γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, συμμετείχαν στη δράση «Λιχουδιά για τα ζωάκια και τα πουλιά» στα πλαίσια συμμετοχής στο δίκτυο "Μαθαίνω για τα δάση". Φτιάξαμε βρώσιμα στολίδια χρησιμοποιώντας τρόφιμα που είχαν φτάσει στην προθεσμία λήξης τους, προωθώντας έτσι την έννοια της μείωσης της σπατάλης των τροφίμων και της ανακύκλωσης τροφίμων.

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Εισοδίων της Θεοτόκου, διακοσμήσαμε ένα δέντρο με αυτά τα στολίδια, προσφέροντας στους φτερωτούς μας φίλους μια γευστική έκπληξη.

Αυτή η δράση έδωσε στα παιδιά μας αίσθημα χαράς για τη δημιουργία τους, ευαισθητοποίηση για τη φύση και την προστασία των ζώων, καθώς επίσης και την ανάδειξη της δυνατότητας μας να δημιουργούμε με νέους, πιο βιώσιμους τρόπους. Οι μαθητές μας έγιναν πράκτορες αλλαγής, αφού ενθαρρύνθηκαν να σκέφτονται οικολογικά και να αναπτύσσουν αίσθημα ευθύνης.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...