Σχολικός Κήπος συνέχεια....

Στην αρχή της χρονιάς, με την βοήθεια της ομάδας Cosmic φ, δημιουργήσαμε το σχολικό μας κήπο τον οποίο τον διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Με το πέρασμα των μηνών είδαμε τα μαρουλάκια μας να μεγαλώνουν και να είναι έτοιμα και συγκομιδή. Φορέσαμε τα γαλοτσάκια μας και μπήκαμε στον κήπο μας για να μαζέψουμε τα μαρουλάκια τα οποία, φυσικά, τα κάναμε πεντανόστιμη σαλάτα που συνόδευσε το μεσημεριανό μας φαγητό.

Με τον τρόπο αυτό η καλλιέργεια του σχολικού λαχανόκηπου επιδρά θετικά στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, στη καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και αναδεικνύεται ως ένα πολυσχιδές περιβάλλον μάθησης, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προωθεί βασικές επιδιώξεις της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Επίσης, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη τοποθετούμε οργανικά υλικά στον Κομποστοποιητή μας και τον βλέπουμε να γεμίζει.

Βλέπουμε νέους σπόρους, μπάμιες κ.α, μυρίζουμε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το δυόσμο και άλλα βότανα από το βοτανόκηπό μας, στα οποία τοποθετήσαμε και ταμπελάκια  με το όνομά τους.

Τέλος, φυτέψαμε κρεμμυδάκια, ρυγχόσπερμο και 2 νέα δέντρα, μια πορτοκαλιά και μια βερυκοκιά, που ανυπομονούμε να τα δούμε όλα να μεγαλώνουν. 

Συγγραφέας: 
2nipcholargou