ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ

  Υλικά που θα χρειαστούμε: 3-4 σωλήνες PVC μήκους περίπου 1 m , μπαλάκια του πινγκ πονγκ (10 για κάθε ομάδα) και 1 λεκανάκι ανά ομάδα.

    Από σωλήνες νερού PVC που βρήκαμε πεταμένους στα σκουπίδια και αφού τους κόψαμε στη μέση, οργανώσαμε για τους μαθητές μας το παρακάτω παιχνίδι συνεργασίας.

 Περιγραφή: Χωρίζουμε τους μαθητές σε δύο ισάριθμες ομάδες. Κάθε μαθητής παίρνει από ένα κομμάτι σωλήνα PVC, μήκους περίπου μισού μέτρου, τον οποίο έχουμε κόψει στη μέση (σε σχήμα ημικυκλίου). Κάθε ομάδα, κρατώντας στα χέρια της τους σωλήνες, φτιάχνει ένα «τούνελ» και προσπαθεί να μεταφέρει ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ από την αφετηρία, στο λεκανάκι της, διανύοντας μία απόσταση περίπου 20 μέτρων. Με το σύνθημά μας, ο πρώτος στη σειρά μαθητής, παίρνει ένα μπαλάκι, το τοποθετεί στο «τούνελ» που έχει σχηματίσει η ομάδα του και  με κατάλληλες κινήσεις το μετακινεί στο σωλήνα του δεύτερου μαθητή, αυτός στον τρίτο κ.ο.κ . Αφού κυλήσει το μπαλάκι από το σωλήνα του κάθε μαθητή, αυτός τρέχει γρήγορα με το σωλήνα του στο τέλος της σειράς, ώστε να πάρει το μπαλάκι από τους προηγούμενους. Σε περίπτωση που το μπαλάκι, κατά τη διάρκεια της διαδρομής,  πέσει κάτω, η ομάδα επιστρέφει στην αφετηρία και ξεκινάει από την αρχή.

   Καλό θα είναι μέσα στα λεκανάκια να έχουμε βάλει λίγο νερό, ώστε τα μπαλάκια, καθώς πέφτουν μέσα σε αυτά, να μην αναπηδούν και βγαίνουν έξω.

  Νικήτρια είναι η ομάδα που θα συλλέξει πρώτη όλα τα μπαλάκια της μέσα στο λεκανάκι. Εναλλακτικά μπορούμε να ορίσουμε συγκεκριμένο χρόνο και νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα συλλέξει τα περισσότερα μπαλάκια σε αυτό το χρόνο.

 Το παιχνίδι απαιτεί ομαδικότητα, μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης και συνεργασίας.

Συγγραφέας: 
Mina Kranaki