Πορεία υπέρ της Ανακύκλωσης Μπαταριών!!!

Πορεία υπέρ της ανακύκλωσης μπαταριών οργάνωσε το σχολείο μας για την Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας, που ήταν στις 18 Φεβρουαρίου. Φωνάξαμε συνθήματα, που πρότειναν τα ίδια τα παιδιά με σκοπό να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλη τη γειτονιά γύρω από το Νηπιαγωγείο μας, τους καταστηματάρχες, τους περαστικούς ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, αλλά και τα αδερφάκια μας και τους φίλους μας στον γειτονικό μας Δημοτικό Σχολείο και Παιδικό Σταθμό.

Τα συνθήματα των παιδιών, που ακούστηκαν στην πορεία μας ήταν:

ΤΜΗΜΑ 1

Βάλε και εσύ

στον Κύριο Αφή, 

τις μπαταρίες όλες,

για να σωθεί η ΓΗ.

ΤΜΗΜΑ 2

Τις μπαταρίες αν πετάξεις,

το υπέδαφος θα αλλάξεις!

Θα΄ναι γεμάτο χημικά,

για τον πλανήτη βλαβερα!

ΤΜΗΜΑ 3

Ανακυκλώνω!!! 

Παντού το Δηλώνω.

Έλα τώρα και συ μαζί,

σε χρειάζεται η ΓΗ.

Η πορεία μας ξεκίνησε από το Νηπιαγωγείο μας, όλοι μαζί περάσαμε στο γειτονικό Δημοτικό, όπου με συνεννόηση με τις Διευθύντριες όλοι οι μαθητές/τριες παρόλο, που βρίσκονταν στο μάθημα τους, βγήκαν έξω από τις τάξεις τους, στους διαδρόμους, στα μπαλκόνια, παντού, χειροκροτούσαν και χτύπαγαν τα κάγκελα ρυθμικά, κάνοντας μια υποδοχή στους μικρούς μαθητές/τριες, που κανείς μας δεν το περίμενε.

Αφού τους φωνάξαμε τα συνθήματά μας, προχωρήσαμε προς τα καταστήματα της γειτονιάς, στο βιβλιοπωλείο, στο ανθοπωλείο, στο σουβλατζίδικο του κ. Φώτη, στο ψιλικατζίδικο, στο καφέ, στο φαρμακείο, στο χρωματοπωλείο, στο περίπτερο και τη στάση λεωφορείων και τέλος στο γειτονικό μας Παιδικό Σταθμό, όπου τα περισσότερα παιδιά, είδαν τις περσινές τους δασκάλες, τους φίλους και τα αδέρφια τους.

                                              Ανακυκλώνω και Σώζω το Περιβάλλον!!!

Συγγραφέας: 
2nipcholargou