Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου πραγματοποίησε εκδήλωση στον Κινηματογράφο Παλλάς . Οι μαθητές/τριες και πολλοί γονείς αυτών, παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία «Οικογένεια Μπελιέ» που διαπραγματεύεται το πώς βιώνει μία οικογένεια τα προβλήματα κώφωσης, καθώς και η προσπάθεια του μοναδικού ακούοντος ατόμου της οικογένειας να ισορροπήσει και να βρει την θέση της ανάμεσα στις ανάγκες της οικογένειας και στη διεκδίκηση των δικών της προσωπικών ονείρων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την ταινία, στην οποία συνέβαλε και η καλεσμένη μας, @Dimitra Mellini - Δήμητρα Μελλίνη, δικηγόρος και αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών, αναφερόμενη στα προσωπικά της βιώματα και μεταφέροντας το μήνυμα του συνεχή αγώνα για την υλοποίηση των στόχων και επιθυμιών που θέτει οποιοσδήποτε στην ζωή του, με ή χωρίς αναπηρία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός τραγουδιού με τίτλο «για τα παιδιά» στη νοηματική γλώσσα από ομάδα μαθητών/τριών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην διεύθυνση του Κινηματογράφου Παλλάς για

την παραχώρηση του χώρου και στους εκπαιδευτικούς του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου,

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...