Μιλώντας για τα αδέσποτα στο σχολείο

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων ήταν το θέμα που ανέπτυξε σήμερα Πέμπτη 18/4/2024 στους μαθητές του σχολείου η εκπρόσωπος του σωματείου «Κιβωτός» της Μυτιλήνης κ. Ζίνα Σάλτα παρέχοντάς τους γόνιμα ερεθίσματα, για μια ενεργό φιλοζωϊκή στάση τους , όταν θα μεγαλώσουν.

Η κ. Σάλτα με έξυπνα power-point και βιντεάκια, που πρόβαλε μίλησε για όλα τα θέματα των αδέσποτων : Την εγκατάλειψή τους (από κάποιους που τα βλέπουν σαν παιχνίδι), τον υπερπληθυσμό τους, (που καθιστά αναγκαίες τις στειρώσεις), την ανάγκη εμβολιασμού τους, τις αυστηρές ποινές,( που προβλέπονται πλέον για την κακοποίησή τους).

Καταλήγοντας συμπλήρωσε ότι «Τα αδέσποτα ζωάκια, αυτές οι μικρές περιπλανώμενες ψυχές χρειάζονται την φροντίδα μας. Τα ζώα δεν μας ζητάνε κάτι δύσκολο. Λίγο νερό, λίγο φαγητό, μα πάνω απ' όλα λίγο ενδιαφέρον, ένα χάδι, λίγη αγάπη. Κι αυτά μπορούμε όλοι να τους τα δώσουμε»

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε από φέτος την 4η Απριλίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας προτρέποντας τα σχολεία στην υλοποίηση δράσεων.

Συγγραφέας: 
avalesis