Μαθήματα ζωής από την Ομάδα διάσωσης

@@ Μαθήματα πρώτων βοηθειών με πολλές βιωματικές δράσεις σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής. Οι μαθητές διδάχτηκαν από 5 εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης , πώς να κάνουν τεχνητή αναπνοή και να δίνουν το φιλί της ζωής σε ένα άνθρωπο, που δεν αναπνέει, με ποιούς τρόπους σώζουμε ανθρώπους, που κινδυνεύουν στη θάλασσα, πως σβήνουμε μια μικρή φωτιά, πως μιλάμε στον ασύρματο και πολλά άλλα.

@@ Η εκπαίδευση έγινε σε 3 σταθμούς, όπου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα υλικά του κάθε τομέα διάσωσης και μπήκαν για λίγο στην θέση του διασώστη. Η ομάδα έφερε μαζί της και πλήθος από αντικείμενα και εξοπλισμό, για να δουν οι μαθητές πως ντύνεται ένας διασώστης.

@@ Όλοι οι εθελοντές ήταν πιστοποιημένοι στα αντικείμενα που παρουσίασαν και μετέδωσαν καταπληκτικές εμπειρίες στα παιδιά και το μήνυμα πως η πρόληψη, η προετοιμασία και η γνώση μπορεί να σώσουν ζωές. Η επίδειξη έγινε σε συνέχεια του προγράμματος kids save lives , όπου συμμετέχει το σχολείο από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς

@@ Εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου (δάσκαλοι, γονείς , μαθητές) ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτήν την μοναδική εμπειρία, που μας πρόσφεραν σήμερα.

Συγγραφέας: 
avalesis