Κομποστοποίηση στο σχολείο μας!

Για τα παιδιά έφτασε ένα μήνυμα στο σχολείο από τη Γη μας που έχει κατακλυστεί από σκουπίδια. Η Γη είναι πολύ λυπημένη και υποφέρει. Ζητά από τα παιδιά να τη βοηθήσουν. Λυπάται για τα σκουπίδια που είναι παντού και ζητά την βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά αυθόρμητα και με χαρά δηλώνουν πως θέλουν να την βοηθήσουν. Ακολουθεί 2ο μήνυμα από τη Γη που τους μιλά για τον φίλο της τον γαιοσκώληκα
που μπορεί να προσφέρει πολλά στην μείωση των απορριμμάτων. Συζητούμε ποιες τροφές μπορεί να καταναλώσει ο γαιοσκώληκας και ποιες όχι. Σχεδιάζουμε έναν γαιοσκώληκα στην αυλή, τον χωρίζουμε σε 20 κομμάτια και τοποθετούμε διάφορα φαγητά. Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι και προχωρούν. Αν τύχουν σε φαγητό που προτιμά τότε προχωρούν ένα βήμα μπροστά, αν τύχουν σε φαγητό που δεν προτιμά κάνουν ένα βήμα πίσω.

Τοποθετούμε τον κομποστοποιητή στην αυλή του σχολείου μας. Ετοιμάζουμε και μια αφίσα με όλα αυτά που αγαπά ο γαιοσκώληκας και τα παιδιά την παίρνουν στο σπίτι τους προκειμένου να εμπλακούν και οι οικογένειες στη συγκέντρωση των απαραίτητων τροφών.

Συγγραφέας: 
Όλγα Αρμάγου