Επίσκεψη στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024,τα τμήματα Α2 Γυμνασίου και Β Λυκείου του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Η ωφελιμότητα των ζώων- Pet therapy».

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους όπου φιλοξενούνται τα αδέσποτα σκυλάκια, γνωρίζοντας της φροντίδα και την αγάπη που τους προσφέρει το προσωπικό. Η παρουσία του κτηνιάτρου κύριου Κώστα Αρφαρά αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές, να κατανοήσουν τη σημασία της υγείας και της φροντίδας των ζώων.

Τα παιδιά όσο παίζανε με τα σκυλάκια έζησαν στιγμές χαράς και αμοιβαίας αγάπης. Η θεραπευτική αυτή επαφή ενδυνάμωσε ψυχολογικά τους μαθητές, ενισχύοντας την ενσυναίσθηση τους για τα ζώα. Αυτή η εμπειρία αποτελεί έναν συνδυασμό μάθησης, σεβασμού και συνεργασίας προσφέροντας ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό βίωμα που ξεπερνά τα σύνορα του σχολείου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Σύλλογο ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου και τον πρόεδρο κ. Φωνιαδάκη Παναγιώτη που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης μας, παρέχοντας μας δωρεάν μετακίνηση στον χώρο του κυνοκομείου καθώς επίσης και τον κ. Κρητικό Γιώργο υπεύθυνο του χώρου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας να τους επισκεφτούμε.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...