Ενημερωτική δράση για Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας με το σύνθημα «Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου, μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ!», στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε όλους τους μαθητές/τριες από την σχολική νοσηλεύτρια, Ντόνη Ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προβλήθηκε επεξηγηματικό animation spot που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε) για την επιληψία και τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο, μέσω του οποίου οι μαθητές/τριες μαθαίνουν τι είναι η επιληψία και πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση εμφάνισης επεισοδίου από κάποιον συμμαθητή τους.

Μετά την προβολή του animation ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές/τριες διατυπώνοντας τις απορίες τους και αναφέρθηκαν σε δικές τους εμπειρίες σχετικές με την επιληψία και τα επιληπτικά επεισόδια.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκπαίδευση των μαθητών από νωρίς σχετικά με τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες για τις κρίσεις και την επιληψία μπορεί να μειώσει το στίγμα, να μειώσει το φόβο και να βελτιώσει τη συνολική αποδοχή των παιδιών με επιληψία.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...