Έμαθαν για το πορτοκάλι και τα οφέλη του

@@ Τη δεύτερη γευσιγνωσία της φετινής χρονιάς κάναμε χθες το σχολείο. Οι μαθητές γεύτηκαν φρουτοσαλάτες εσπεριδοειδών, τις οποίες τους σέρβιραν συμμαθητές και συμμαθήτριές τους. .................................................

@@ Προηγήθηκε μια εμπεριστατωμένη ομιλία-παρουσίαση για το πορτοκάλι και τα οφέλη του (που είναι το σήμα -κατατεθέν της Θερμής ) από τον παραγωγό κ. Στρατή Κόμβο.

..............................................

@@ Τα πορτοκάλια μας τα πρόσφερε ο παραγωγός Χ. Ιατρουδέλλης και τις φρουτοσαλάτες τις ετοίμασαν η κ. Ζίνα (η καθαρίστριά μας) και η κ. Ιωάννα (η σχολική μας νοσηλεύτρια).

.................................................

@@ Πολλά ευχαριστώ σε όλους για την βοήθειά τους, ώστε το σχολείο να προσφέρει αυτό το "κάτι παραπάνω" από τα όσα προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα.

Πορτοκάλι: Ένας διατροφικός θησαυρός 

# Οι χώρες καταγωγής των εσπεριδοειδών  είναι η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπωνία.Μπορούν να ευδοκιμήσουν μόνο σε χαμηλό υψόμετρο και η συγκομιδή τους γίνεται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

#   Στη Λέσβο οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι τα  Μέρλιν και οι Ναβαλίνες.   Οι τρεις περιοχές της Λέσβου, που παράγουν πορτοκάλια είναι τα Παράκοιλα,  η  Μόρια και η Θερμή) . Στην Θερμή   ένας μεγάλος παραγωγός παράγει 20-25 τόνους πορτοκάλια .

# Tο πορτοκάλι είναι ένας διατροφικός θησαυρός, που πρέπει να είναι καθημερινά στο διαιτολόγιό μικρών και μεγάλων το χειμώνα, γιατί ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις .

Συγγραφέας: 
avalesis