Εκπαίδευση μαθητών στις πρώτες βοήθειες

@@ «Μάθε κι εσύ πρώτες βοήθειες, για να είσαι έτοιμος” ήταν ο τίτλος του διαδικτυακού σεμιναρίου το οποίο έγινε την Τετάρτη, που μας πέρασε Το σεμινάριο παρακολούθησαν 30 μαθητές του σχολείου από τις τάξεις Δ΄, Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄. Το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης ,που γιορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου κάθε χρόνο.

@@ Υπεύθυνος του προγράμματος από το σχολείο μας είναι ο γυμναστής Σταμάτης Χ#σταματίου με αναπληρώτριά του την σχολική νοσηλεύτρια Ι.Χρονοπούλου. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με στόχο την πιστοποίηση ατόμων στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή.

@@ Ο οργανισμός “KIDS SAVE LIVES - Tα παιδιά σώζουν ζωές” στοχεύει στην εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων στην θεμελιώδους σημασίας δεξιότητα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

@@ Οι στόχοι του βασίζονται στους παρακάτω 4 άξονες :

1 . Διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ – Πρώτες Βοήθειες, Βασικές αρχές Πρόληψης και αντιμετώπισης Τραύματος σε σχολεία & τοπικές κοινότητες.

2. Τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

3. Δημιουργία ομάδων Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία και χωριά.

4. Χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τη διάσωση.

@@ Στο πλαίσιο των δράσεων του Οργανισμού έχουν γίνει ως τώρα προγράμματα σε 672 σχολεία, έχουν εκπαιδευτεί 92385 μαθητές και έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές σε 154 σχολεία και κοινότητες.

Συγγραφέας: 
avalesis