# Δυο βραβεία και υψηλοί στόχοι

@@ Ασπροπρόσωπους μας έβγαλε για άλλη μια φορά ο μαθητής μας Παναγιώτης Τράτας στους 11ους Παλλεσβιακους Μουσικούς Αγώνες, όπου απέσπασε δύο βραβεία στα κρουστά (drums) και στο αρμόνιο

@@ Τα βραβεία του επέδωσε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Αντωνελλη.

@@ Συγχαρητήρια και από μας τόσο στον ίδιο, όσο και στην οικογένειά του χάρη στην επιμέλεια της οποίας κατακτά τη μια διάκριση μετά την άλλη

Π.ΤΡΑΤΑΣ : Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ -ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ

@@ Στις 30 Ιανουαρίου κάθε χρόνο,  στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών - στην προσπάθειά μας να προβάλουμε υγιή πρότυπα στους μαθητές μας- οργανώνουμε  στο σχολείο μια γιορτή, που είχε τον τίτλο «Όλα τα λουλούδια ανθίζουν».

@@ Στα πλαίσια της γιορτής αυτής φέτος  εκτέθηκαν 30 εικαστικά έργα μαθητών, ενώ 8 από αυτούς παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στο τραγούδι , την ποίηση, την μουσική, τις κατασκευές και έδωσαν ζωντανές συνεντεύξεις από σκηνής, όπου «εξομολογήθηκαν» τα όνειρά τους και στάθηκαν σε στιγμές της ως τώρα πορείας τους. Ανάμεσα τους ήταν και ο Π. Τράτας ,που μας είπε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω.  

-ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ;

-Από μωρό παιδάκι έστηνα στην κουζίνα τα κατσαρολικά της μαμάς μου και τα χτύπαγα, ώστε να βγάζουν τον ήχο που ήθελα. Αυτό το πρόσεξε στο νηπιαγωγείο η τότε δασκάλα μου η κ. Δήμητρα , η οποία όντας και μουσικός ανακάλυψε το ταλέντο μου ακούγοντας τον χτύπο των μολυβιών μου πάνω στα τραπεζάκια την ώρα που τα άλλα παιδιά τραγουδούσαν. Κάπως έτσι άρχισε το ταξίδι μου στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

..........................................................................

-Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ;

-Ο μπαμπάς μου τρέχει συνέχεια μαζί μου γιατί τα τύμπανα είναι το πιο δύσκολο μουσικό όργανο για να στηθεί και να μεταφερθεί και όπως καταλαβαίνετε θέλει χέρια αλλά και μεταφορικό μέσο. Η μαμά μου ασχολείται κυρίως με το ψυχολογικό κομμάτι και μου λέει αυτά που χρειάζομαι να ακούσω πριν από κάθε συναυλία. Ακόμα και η αδερφή μου με μια αγκαλιά και με έναν καλό της λόγο μου δίνει δύναμη. Όλη η οικογένεια μου με στηρίζει και στο παραμικρό που θα ζητήσω είναι δίπλα μου.

.....................................................................

-ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ;

-Σε ηλικία 4,5 χρόνων περίπου. Δηλαδή κάνω μουσική κάνω γύρω στα 9 χρόνια. Στα 9 μου χρόνια ξεκίνησα το ωδείο. Φέτος τελειώνω την μουσική θεωρία (που είναι 3 χρόνια) και θα ξεκινήσω την αρμονία. Μετά θα ξεκινήσω την ενορχήστρωση και την αντίστιξη.

..............................................................................

-ΠΟΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΟΥ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ;

- Δάσκαλο μου στα τύμπανα έχω τον κ. Στρατή Αλτιπαρμάκη, στο αρμόνιο την κ. Ουρανία Πρασίνου, στα θεωρητικά τον κ. Μηνά Παπανικολάου και τον μαέστρο κ. Στράτο Ψυρούκη που μας διδάσκει, πώς να συνυπάρχουμε όλα τα όργανα σε ένα σύνολο και πώς να πειθαρχούμε στον μαέστρο επί σκηνής. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι όλους .

-ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ;

- Έχω παίξει με τον Στέφανο Κορκολή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης , με τον συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη, με το συγκρότημα Fortissimo, και στις συναυλίες του Ωδείου της κ. Πρασίνου. Έχω παίξει επίσης σε δύο συναυλίες με μαέστρο τον π. Γιουσμά για τον Μίκη Θεοδωράκη. Και φυσικά σε εορταστικές εκδηλώσεις σε παρελάσεις κ.λ.π.

-ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ; ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ;

- Θα ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική. Θέλω να γίνω πρώτα μουσικός και αργότερα και καθηγητής, γι’ αυτό και θα ακολουθήσω μουσικές σπουδές. Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω κάποια υποτροφία για το εξωτερικό. Ήδη έχω εγγραφεί στην Rock School Music Academy όπου από τις 8 πιστοποιήσεις της φέτος πήρα την 7η με βαθμολογία 88%. Μένει η 8η και αποφοιτώ.

-ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

Συγγραφέας: 
avalesis