Δράση καθαρισμού από τους μαθητές του σχολείου.

  Μια κίνηση ευαισθητοποίησης που αποδεικνύει τη δέσμευση και την ανησυχία μας για το περιβάλλον, ήταν ο καθαρισμός του προαυλίου και του χώρου γύρω από το σχολείο, που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ’ Ηλεκτρολογίας στις 12 Μαρτίου 2024.

  Εξοπλισμένοι με γάντια, τσουγκράνες , φαράσια, φτυάρια και  σακούλες απορριμμάτων ανέλαβαν δράση με σκοπό να καθαρίσουν κάθε γωνιά του χώρου που περνούν αρκετές ώρες την ημέρα. Η συνεργασία τους ήταν εντυπωσιακή. Επικοινωνούσαν και συνεργάζονταν άψογα για την επίτευξη του κοινού τους στόχου ο οποίος ήταν,  ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον για όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου. Οι μαθητές μας γνωρίζουν πολύ καλά πως ένα καθαρό περιβάλλον δημιουργεί ένα καθαρό πνεύμα και  μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που προάγει τη μάθηση και την ευεξία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

  Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί μόνο ένα πράκτορα αλλαγής του σχολικού χώρου αλλά κυρίως ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και τη συνεισφορά στη διατήρηση του, προάγοντας την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης όλων των μαθητών. Τέλος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο

Συγγραφέας: 
ViolSam