Αποτελέσματα έρευνας ”Οικολογικό αποτύπωμα”

Στο πλαίσιο του ETWINNING, Οικολογικά σχολεία και Erasmus+ KA122-Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον/ Green School Actions for a Sustainable Future 2023-1-EL01-KA122-SCH-000134656”, διενεργήθηκε το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-d-EsHNAiAj_5VDvS64nTTys7zyV7G4ehDSCXAsDtBnzD1A/viewform

Οι ερωτήσεις συντάχθηκαν από τους μαθητές/τριες της Στ’ τάξης, οι οποίοι ανήκουν στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας.   Η χρονική διάρκεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για μαθητές/τριες και γονείς του σχολείου μας ήταν 1 μήνας. Στην έρευνα συμμετείχαν 154 άτομα. Η υλοποίηση του ερωτηματολογίου και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγιναν με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών : Χανιωτάκη Μαρία, Παγκάλου Σοφία, Γωνιωτάκη Φωτεινή, Μουσουράκη Μαρία, Τζουμερκιώτη Κλειώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ίδιο ερωτηματολόγιο εφαρμόστηκε και από τους εταίρους Ισπανούς στο δικό τους σχολείο.

Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κατανοήσουμε και να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο η κοινότητα μας συμβάλλει στο περιβάλλον και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την οικολογική μας συμπεριφορά. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη περαιτέρω προγραμμάτων και δράσεων με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο σχολείο μας. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των γονέων και των μαθητών μας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής κοινότητας στο σχολείο μας.

Για τα αποτελέσματα, δείτε το παρακάτω άρθρο:

https://blogs.sch.gr/1dimagnikol/2024/01/31/apotelesmata-ereynas-039-039-oikologiko-apotypoma-039-039/

Συγγραφέας: 
Σοφία Παγκάλου