AI ή αλλιώς Τεχνητή Νοημοσύνη"

Με αφορμή ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, προβληματιστήκαμε για την χρήση του διαδικτύου. Η ενημέρωση των παιδιών για την ασφάλεια αλλά και την ευγένεια στο διαδίκτυο, ή αλλιώς ο κώδικας δεοντολογικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο "Netiquette", έχει μεγάλη σημασία για κάθε χρήστη του.

Έτσι κι' εμείς, συζητήσαμε πως μπορεί ένα κινητό τηλέφωνο, ένας H/Y, ένα tablet ή μια τηλεόραση να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και τι μπορεί κανείς να συναντήσει κατά την περιήγησή του σε αυτό.Ένα βασικό προτέρημα που αναφέραμε, είναι η αμεσότητα στην πληροφορία αλλά και η ποικιλία πληροφοριών στις οποίες έχει πρόσβαση ο άνθρωπος!

Στη συνέχεια, αξιοποιήσαμε το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης "Stability Diffusion" και δημιουργήσαμε το δικό μας περιεχόμενο, με σκοπό να γίνει κατανοητή τόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας, όσο και η χρησιμότητα αλλά και οι κίνδυνοι της.

Ακόμα, μιλήσαμε για την διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων κατά την περιήγηση μας στο διαδίκτυο και δημιουργήσαμε το δικό μας "μυστικό όνομα" επισημαίνοντας την φράση "Στο διαδίκτυο κρατώ, το όνομα μου μυστικό!"

Δημιουργήσαμε την αφίσα Netiquette, ζωγραφίζοντας παράλληλα στο διαδραστικό μας πίνακα. Έτσι, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε ένα παιδί που καθώς χρησιμοποιεί τον Η/Υ του και περιηγείται στο διαδίκτυο διατηρεί τα προσωπικά του στοιχεία κρυφά, χρησιμοποιώντας ένα "μυστικό όνομα". Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, να κρατάμε το όνομα μας μυστικό όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και να παραμένουμε ασφαλείς!!!

Συγγραφέας: 
PssNipiagogeio