ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ

Τα νέα του Σχολείου μας

26.5.2024

Φέτος, υποστηρίζουμε ξανά το κίνημα Global Action Days. Με τις δράσεις που κάναμε σχετικά με τα αποδημητικά πουλιά και συγκεκριμένα με τα χελιδόνια στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Climate Ready through Ecosystems Restoration, καταδεικνύουμε το πόσο μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία την δική μας και της Γης. Σημαντική ήταν και η συμβολή των γονέων καθώς ανταποκρίθηκαν σε μερικές από τις δράσεις αυτές όπως το challenge για δημιουργία υλικού (αφίσες, κατασκευές κλπ) με τα παιδιά τους στο σπίτι σχετικά με τα χελιδόνια, το οποίο υλικό παρουσιάστηκε από τα ίδια τα παιδιά στην τάξη. 

25.5.2024

Στο σχολείο μας συναντηθήκαμε με σκοπό να κατασκευάσουμε όλοι μαζί αυτοσχέδιες φωλιές πουλιών, καθώς θα συμμετάσχουμε στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά του δήμου μας. Παιδιά και γονείς συνεργάστηκαν με πολύ κέφι, χαρά, δημιουργία και πρωτότυπες ιδέες με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερο εντυπωσιακό! Τα πουλιά στα δέντρα των πάρκων Βεΐκου, Τρίτση αλλά και άλλων πάρκων της Αθήνας σίγουρα θα τα επιλέξουν.

25.5.2024

Στην τάξη μας, αφού γίναμε τα παιδιά των λουλουδιών τις προηγούμενες μέρες με τις ωραίες μας λουλουδάτες κορδέλες, συνεχίσαμε τις ανοιξιάτικες και πρωτομαγιατικες κατασκευές μας!

25.5.2024

Συνεχίζοντας το πρότζεκτ μας αναφορικά με το διαγωνισμό της ΕΕΛΑΚ στον οποίο συμμετέχουμε, φέραμε στον μυαλό μας την διαδρομή που ακολουθήσαμε από το σχολείο ως το πάρκο της γειτονιάς μας την ημέρα που πήγαμε για περίπατο και την αποτυπώσαμε στο πάτωμα με διάφορα υλικά .

Στη συνέχεια, δώσαμε τις κατάλληλες εντολές στα ρομπότ botley 2.0 με το τηλεχειριστήριο ώστε να μαζέψουν τα σκουπίδια της ανακύκλωσης και τα σκουπίδια της κομποστοποίησης και να τα μεταφέρουν στο αντίστοιχο στεφάνι τερματισμού.

Η διαδικασία πολύ ενδιαφέρουσα και τα χαμόγελα της προσπάθειας πολλά😄😄😄.

25.5.2024

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση της ΕΕΛΑΚ, βγήκαμε για την χαρτογράφηση της διαδρομής από το σχολείο στο πάρκο της γειτονιάς μας και πίσω. Κατά την επίσκεψη μας εκεί, μοιράσαμε φυλλάδια οικολογικού περιεχομένου στους περαστικούς και μαζέψαμε μερικά σκουπίδια που βρήκαμε πεταμένα στο δρόμο.

14.4.2024

Στη τάξη μας μιλήσαμε για την υγιεινή διατροφή και κατ' επέκταση για το δικαίωμα όλων στο φαγητό, κάτι το οποίο δεν είναι δεδομένο σε κάποιες καταστάσεις όπως είναι η φτώχεια, ο πόλεμος κλπ. Οι σκέψεις και οι ιδέες μας πολλές!

Με αφορμή την Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024, μια μαθητική εκστρατεία της Act!onaid με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για έναν κόσμο πιο βιώσιμο και πιο δίκαιο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα "Η δύναμη στο πιάτο σου" εστιάζοντας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη-Μηδενική Φτώχεια και στην Μηδενική Πείνα.

14.4.2024

Η επίσκεψη μας στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεκίνησε με την βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας!

Εστιάσαμε σε ορισμένα από τα εκθέματα του μουσείου μαθαίνοντας νέες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, για την αρχιτεκτονική των ναών της Ακρόπολης, για τις Καρυάτιδες του Παρθενώνα και για την προέλευση των χρωμάτων που χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες των κτιρίων και των αγαλμάτων. Ακόμα, μάθαμε πολλά για τους θεούς του Ολύμπου, για την θεά Αθηνά και την σχέση της με την μυθική Μέδουσα. 

14.4.2024

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας συζητήσαμε τόσο για τα κατοικίδια όσο και για τα αδέσποτα ζωάκια αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε.

Στη συνέχεια διαβάσαμε σχετικό παραμύθι με τίτλο "Η Πιπίτσα προστατεύει τα αδέσποτα ζώα" και πήραμε έμπνευση ώστε να ζωγραφίσουμε τα δικά μας ζωάκια. Γάτες, σκύλοι, λύκοι, με την βοήθεια της τεχνολογίας και των AI εργαλείων, από ζωγραφιές μετατράπηκαν σε ένα διασκεδαστικό βίντεο που μας χάρισε γέλιο και χαρά για το αποτέλεσμα.

14.4.2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) αποφασίσαμε μέσω διαδραστικής ανάγνωσης να ασχοληθούμε με το παραμύθι "Όλες μου οι ρίγες", το οποίο μιλάει για την διαφορετικότητα αλλά και για το πόσο ξεχωριστός είναι ο καθένας.

Έπειτα, συζητήσαμε και παρακολουθήσαμε βίντεο animation μέσα από το οποίο γνωρίσαμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο ένα άτομο με αυτισμό. 

14.4.2024

Με αφορμή την επίσκεψη μας στο Ίδρυμα Γουλανδρή και την ποικιλία από έργα και πίνακες που παρατηρήσαμε και θαυμάσαμε, αποφασίσαμε να εμπνευστούμε από το έργο ενός από τους ζωγράφους που γνωρίσαμε.

Επιλέξαμε τον Jackson Pollock, Αμερικάνο ζωγράφο, ο οποίος επινόησε την τεχνική "dripping" κατά την οποία τοποθετούσε στο έδαφος τον καμβά του και έσταζε με αφηρημένο τρόπο τις μπογιές δημιουργώντας σχέδια και συνδυασμούς χρωμάτων, γεγονός που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση!

Σελίδες

Διεύθυνση: 
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 23
23
11141 ΑΘΗΝΑ