4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού "Το μάθημα... παιχνίδι"

Τα παιδιά του Ολοημέρου Τμήματος 3 συμμετείχαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού "Το μάθημα... παιχνίδι". Τα παιδιά κατασκεύασαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ιδέες που προήλθαν αποκλειστικά από τα ίδια. Το επιτραπέζιο το ονόμασαν "Καθαρό περιβάλλον" και η αφορμή ήταν το ίδιο το σχολείο μας.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους βασικότερους στόχους του 2ου Αειφόρου Νηπιαγωγείο Χολαργού είναι αυτό της Εξοικονόμησης Πόρων και της Ανακύκλωσης. Για την δημιουργία του παιχνιδιού, με αφορμή τις δράσεις που συμβαίνουν στο σχολείο μας, συζητήσαμε με τα παιδιά και πάλι τις κατηγορίες ανακυκλώσιμων υλικών και ξεχωρίσαμε τους κάδους σε χρώματα. Μιλήσαμε για τις έννοιες της Ανακύκλωσης με τις λέξεις ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ – ΜΕΙΩΝΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ. Τα παιδιά έδειξαν την αγάπη τους για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από την δημιουργία αυτού του επιτραπέζιου παιχνιδιού. 

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βάλουν οι παίκτες τα σκουπίδια που τυχαίνουν στον σωστό κάδο έτσι ώστε να καθαρίσει η πόλη. Στόχος είναι τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη που έχουμε απέναντι στο περιβαλλοντικό ζήτημα και ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της προσωπικής εμπλοκής. Σημαντικός στόχος είναι επίσης να αντιληφθούν την σημαντικότητα της ανακύκλωσης και να υιοθετήσουν αειφόρες συνήθειες όπως η ανακύκλωση γυαλιού, χαρτιού, χαρτονιού, μετάλλου, πλαστικού, ελαστικού, υφάσματος, μπαταρίας, ηλεκτρονικών ειδών και απορριμμάτων τροφίμων/κομποστοποίηση.

Συγγραφέας: 
2nipcholargou