Ζυμώνουμε κουλουράκια για το χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Θέμα: Ποιότητα Ζωής (Υγιεινή διατροφή)

Δεκέμβριος 2022: Οι μαθητές του ολοήμερου με την υπεύθυνη δασκάλα Γεωργία Μπατσολάκη ζύμωσαν κι έφτιαξαν κουλουράκια με τα εξής συστατικά: αγνό παρθένο  ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, φυσικό χυμό πορτοκαλιού,  κανελογαρύφαλα, μπέικιν πάουντερ, ελληνικό αλεύρι και καβουρντισμένο σισάμι!

Αφού ψήθηκαν, τα τοποθέτησαν σε σακουλάκια τα οποία έκλεισαν με κορδέλα κι έβαλαν καρτελάκια που ανέφεραν τα συστατικά και τους δημιουργούς!

Τέλος τα έδωσαν στον Σύλλογο Γονέων για να πουληθούν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι όπου έγιναν ανάρπαστα!

Με τη δράση αυτή τα παιδιά γνώρισαν τα συστατικά, ασκήθηκαν στη μέτρηση ποσοτήτων, καλλιέργησαν κινητικές δεξιότητες και θετική στάση για τα χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά. Επίσης συνεργάστηκαν και ένιωσαν χαρά και ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της εργασίας τους και την προσφορά για το κοινό όφελος!

Συγγραφέας: 
Γεωργία Μπατσολάκη