ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΠΕΤΩ ... ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΚΟΡΠΩ!!!

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 20/12/2022 η δράση επαναχρησιμοποίησης υλικών με τίτλο «τα παλιά μου ρούχα δεν πετώ… χαμόγελα σκορπώ».  Με την πολύτιμη συμβολή των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας, αλλά και άλλων μελών της τοπικής κοινότητας, συγκεντρώθηκαν αρκετά είδη  για επαναχρησιμοποίηση όπως ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα.

    Την ημέρα αυτή ήρθε στο σχολείο μας υπεύθυνη της ΔΙΑΔΥΜΑ και με τη βοήθεια των μαθητών μεταφέραμε τα υλικά στο αυτοκίνητο για να μεταβούν στο χώρο συγκέντρωσης επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών.  Στη συνέχεια οι  μαθητές των τάξεων  Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μια ιδιαίτερα ενημερωτική παρουσίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για την ανακύκλωση, από την υπεύθυνη της ΔΙΑΔΥΜΑ.       

    Έπειτα οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις με την συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου και με την υπεύθυνη, μετέβησαν στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων Εορδαίας.  Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο τον χώρο που καταλήγουν και διαχωρίζονται τα απορρίμματα του πράσινου κάδου αλλά και τα απορρίμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης.

    Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων του πράσινου κάδου. Στο χώρο αυτό οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μια παρουσίαση για την ανακύκλωση αλλά και πως διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εργοστάσιο τα απορρίμματα του πράσινου κάδου.

   Η δράση αυτή ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και ευκαιρία για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς  που τους συνόδεψαν, για να γνωρίσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης  με σκοπό να επιτευχθεί θετική αλλαγή στάσης ως προς την αυτή.

Συγγραφέας: 
Σοφια Παρασκευο...