Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28. Δημιουργία κάρτας προς τον Πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια διαβούλευση μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας. 

Στις 30 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι,(COP 28) που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους κλιματικούς τους στόχους.

 Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) κάλεσε τα σχολεία που είναι στο δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία” να στείλουν κάρτες στον Πρωθυπουργό με μια ευχή, μία ανάγκη, ένα δικαίωμα, μία συμβουλή, σε σχέση με το περιβάλλον,τη φύση, την οικολογία ή την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα από 4.000 παιδιά, στέλνουν τα μηνύματά τους στον Πρωθυπουργό για την Κλιματική Κρίση και το Περιβάλλον, ανάμεσά τους και το Mουσικό Σχολείο Χίου. 

Ένα από τα καίρια θέματα που θα συζητηθούν στην COP28 είναι η παγκόσμια Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση (Greening Education Partnership - GEP) που προωθεί η UNESCO, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για τον μετασχηματισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων και την ενσωμάτωση της κλιματικής παιδείας. 

Συγγραφέας: 
MKAS