Στα στούντιο της ΕΡΑ Αιγαίου

@@ Η επίσκεψη στην ΕΡΑ Αιγαίου είχε οριστεί την Παρασκευή 15/12/2023, τότε που πήγαμε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τελικά όμως δεν έγινε επειδή και ο δικός μας χρόνος ήταν λίγος, αλλά και γιατί στο Ρ/Σ υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού.

@@ Τελικά καθορίστηκε να πάμε μέσα στις γιορτές με πολύ διαφορετικό πρόγραμμα και σύνθεση. Αντί για όλη την Στ΄ τάξη να πάει μόνο μια αντιπροσωπεία μαθητών και  να μιλήσουμε για τις δραστηριότητες του σχολείου και κυρίως για τα διηγήματα , που βραβεύτηκαν τον Ιούνιο στο διαγωνισμό των εκδόσεων Πατάκη.

@@ Έτσι 4 μαθητές - όσες και οι θέσεις στο στούντιο - μαζί με τον Διευθυντή βρεθήκαμε την Πέμπτη 28/12/2023  το πρωί φιλοξενούμενοι της δημοσιογράφου Δήμητρας Λαχουρή στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Αφού ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού πήραμε τις θέσεις μας στο στούντιο.

@@ Η συζήτηση  ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Αναφερθήκαμε συνοπτικά στο πρόγραμμα "Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου" που υλοποιούμε από το 2019 με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, αλλά και το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του σχολείου, όπου προετοιμάζονται τα διηγήματα των  μαθητών.

@@ Στη συνέχεια οι μαθητές διάβασαν ο καθένας ένα  απόσπασμα από το διήγημά του και εξήγησε  γιατί επέλεξε αυτό το θέμα και τι θαυμάζει στον ήρωα του διηγήματος.  Η συζήτηση  μεταδόθηκε από τον σταθμό την Παρασκευή 29/12/2023.

Συγγραφέας: 
avalesis