Γράφουμε για το Περιβάλλον....σκεφτόμαστε το Περιβάλλον

Η σχολική εφημερίδα είναι το δημόσιο βήμα του σχολείου. Ως εκ τούτου αναδεικνύει τη σημασία της ελεύθερης έκφρασης των μαθητών. Τους κάνει πιο δραστήριους και παραγωγικούς, εντός και εκτός του σχολείου, αφού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν τις απόψεις τους σε θέματα που ενδιαφέρουν τους ίδιους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον δικό τους, αυθεντικό λόγο.

Φέτος, οι μαθητές μας, δημιουργώντας συντακτική ομάδα, και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, κατάφεραν και τύπωσαν τα πρώτα τρία φύλλα της εφημερίδας τους (ένα κάθε τρίμηνο), που είχαν ποικίλη θεματολογία: εκδηλώσεις του σχολείου, επιστημονικά θέματα, συνεντεύξεις, σκίτσα μαθητών κλπ.

Σε κάθε τεύχος δε λείπουν άρθρα σχετικά με το περιβάλλον και τη διατροφή. Άρθρα που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση στα παιδιά αυτής της ηλικίας για το περιβάλλον που ζουν, τα προβλήματά του, τα πλάσματα που κινδυνεύουν από τις περιβαλλοντικές μεταβολές.

"Πώς θα κάνεις τη διατροφή σου πιο φιλική στο περιβάλλον", "Η σημασία της ανακύκλωσης", "Η παγκόσμια μέρα των Υδροτόπων", "Κοινωνική προσφορά βιολογικών προϊόντων", "Ανυδρία - Ξηρασία" κ.ά. είναι μερικά από τα άρθρα των μαθητών μας.

Μπορείτε να δείτε κάποια άρθρα περιβαλλοντικού χαρακτήρα και περιεχομένου από τα τρία φύλλα που εκδόθηκαν, στις φωτογραφίες.

Συγγραφέας: 
Ευστ. Οικονόμου ΠΕ02