5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη"

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
2024
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2020-2021
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2023-2024
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

11.4.2024

Αρκετά τμήματα του σχολείου μας πήραν μέρος στον μεγάλο Εκπ/κό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής. 

Τα παιδιά μάζευαν πλαστικά μπουκάλια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και τα πήγαιναν στους ειδικούς κάδους Ανακύκλωσης, συλλέγοντας κουπόνια για τον Διαγωνισμό.

11.4.2024

Το σχολείο μας, για 2η φορά, ήταν ένα από αυτά που βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, για τα Περιβαλλοντικά πρόγράμματα που έκανε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητών του σχολείου μας, με τους γονείς τους, και εκπαιδευτικοί, που παρουσίασαν τις δράσεις τους μέσω  βίντεο. 

Στο τέλος της εκδήλωσης παραλάβαμε την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, την οποία θα αναρτήσουμε στο σχολείο μας.

19.1.2024

Επί τη ευκαιρία ενός όμορφου σχολικού περιπάτου στη γνωστή τοποθεσία "Νταμάρι", οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση καθηγήτριάς τους, μάζεψαν αντικείμενα πλαστικά και μεταλλικά για ανακύκλωση!

19.1.2024

Με μια μικρή εκδήλωση παρουσίασης του φετινού μας Περιβαλλοντικού προγράμματος, προσφέρθηκε η χειμερινή μας σοδειά από μαρούλια στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου μας, στη Στέγη Γερόντων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής και στον Σύλλογο "Αλληλεγγύη".

21.7.2023

Έγινε και φέτος η συγκομιδή μιας πλούσιας θερινής σοδειάς από ντομάτες, κυρίως, και αγγουράκια και προσφέρθηκε στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου μας.

 

29.5.2023
σκίτσο

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στον 9o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου Κόμικς και Γελοιογραφίας “ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ @PIERCE 2023“ με Θέμα “Άνθρωποι Και Ζώα”.

Το θέμα ευαισθητοποίησε τους μαθητές μας, καθώς διαβάζουμε καθημερινά για κακοποιήσεις και παραμέληση ζώων. Τα έργα τους στην κατηγορία των σκίτσων απεικόνιζαν την αγάπη και την αδυναμία που έχουν τα παιδιά προς τα ζώα τους.

29.5.2023

Φέτος, στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα σημαντικότερα από αυτά, δημιουργώντας αφίσες, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνίσουν τους ανθρώπους γύρω μας, ώστε καθένας από εμάς να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων αυτών με τις προσωπικές του δυνάμεις, για να γίνει ο πλανήτης μας ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.

27.5.2023

Η σχολική εφημερίδα είναι το δημόσιο βήμα του σχολείου. Ως εκ τούτου αναδεικνύει τη σημασία της ελεύθερης έκφρασης των μαθητών. Τους κάνει πιο δραστήριους και παραγωγικούς, εντός και εκτός του σχολείου, αφού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν τις απόψεις τους σε θέματα που ενδιαφέρουν τους ίδιους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον δικό τους, αυθεντικό λόγο.

27.5.2023

Παρουσιάστηκε στους μαθητές όλου του σχολείου το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του βιολογικού μας κήπου.

Σελίδες

5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη"
Διεύθυνση: 
ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
15341 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ