Ρουτίνες αντισυμβατικές...Στο ρυθμό της street art.

Η τέχνη μας ενέπνευσε για να χτίσουμε όλοι μαζί τις ρουτίνες στις τάξεις μας. Οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες και απολύτως αναγκαίες πράξεις (ρουτίνες) αποτελούν μια σημαντική διαδικασία για την αυτορρύθμιση των μαθητών και την κατανόηση του εαυτού μας σε σχέση με τον χωροχρόνο. Επομένως δίνουμε πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία αυτών αλλά και την συστηματική τους εφαρμογή. Φέτος η τέχνη και ειδικότερα η street art μας βοήθησαν να τις καταστήσουμε ιδιαιτέρως ελκυστικές για τους μαθητές μας. 
Πρώτα στη σειρά τα παρουσιολόγιά μας, ταξιδιάρικα, χρωματιστά και κυρίως συμβολικά! Με αεροπλάνο ή ποδήλατο, το ταξίδι στο νηπιαγωγείο θα είναι συναρπαστικό!!! Έμπνευση από Mart Aire και Zambou.
Σειρά έχουν οι γωνιές, τα κέντρα ενδιαφέροντος και η καταγραφή κανόνων με θετικό πρόσημο. Ο Stik, ο παιδόμορφος αυτός street artist μας χάρισε λίγη από την λαμπερή του δημιουργικότητα.
Χωρίς βοηθούς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ο Mpo με το υπέροχο graffiti μας δείχνει την αξία της αλληλοβοήθειας κι εμείς τον αντιγράφουμε δημιουργικά. 
Ακολουθούν οι πόρτες, των τάξεών μας. Στην εσωτερική τους πλευρά έχουν τοποθετηθεί τα παρουσιολόγια αλλά η εξωτερική θα μείνει άδεια;;; Όχι βέβαια! Η Carrie Zeigler με τα ηλιοτρόπιά της,  η Chalk art (τέχνη δαπέδου με κιμωλίες) με την ευρηματικότητά της  και φυσικά η Emily Gaskin που δημιούργησε το έργο της εμπνευσμένη από τον Banksy (τα παιδιά στην τραμπάλα της αγάπης) που συνοδεύεται από στίχους του τραγουδιού της Μαρίζας Ρίζου (μαζί σου στο φως): Έτσι είναι αυτό το λες και γραφτό τ’ αντίθετα του κόσμου ζουν αντάμα πάει η λύπη απ’ τα σκαλιά μα η αγάπη βάζει φτερά και πάντα πρώτη εκείνη έρχεται να το θαύμα!—via http://stixos.eu
Τέλος τα ημερολόγιά μας, η βασική μας ρουτίνα ώστε να εντοπίζουμε κάθε φορά τη θέση μας στο χρόνο. Stik και Banksy οι εμπνευστές μας. 

 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI