Πως λειτουργούν τα όργανα του σώματός μας ;

@@ Ποιο είναι το πολυάσχολο όργανο στον οργανισμό μας, με περισσότερες από 200 διαφορετικές λειτουργίες; Ποιο μοιάζει με δυνατή αντλία ωθώντας το αίμα σε όλο το σώμα;

@@ Ποιο όργανο «λατρεύει» το νερό και ποιο είναι αυτό που «αγαπά» περισσότερο την τακτική άσκηση; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά;

@@ Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις έγιναν συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», ενός προγράμματος του ιδρύματος Ωνάση, που σχεδιάστηκε ειδικά για παιδιά (6-11 ετών) και υλοποιήθηκε στο σχολείο μας από τον δάσκαλο Δ, Βενέτα και την σχολική νοσηλεύτρια Π. Λαγουτάρη.

@@Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιείχε ψηφιακή παρουσίαση και προτάσεις για παιχνίδια των Οργανούληδων με τα οποία έπαιξαν και ζωγράφισαν οι μαθητές. Το εκπαιδευτικό υλικό συμπεριλαμβανόταν στα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2022-23.

@@Οι “Οργανούληδες” υλοποιήθηκαν σε πολλά Δημοτικά σχολεία της χώρας. Στόχος τους ήταν γνωριμία και η εξοικείωση των μαθητών με τα όργανα του σώματος και τις λειτουργίες τους και τους δόθηκαν συμβουλές για το πώς να τα διατηρούμε υγιή.

 

Συγγραφέας: 
avalesis