Παζάρι ανακύκλωσης - επαναχρησιμοποίησης παιδικών βιβλίων και παιχνιδιών!

Το παζάρι ανακύκλωσης - επαναχρησιμοποίησης του σχολείου μας ξεκίνησε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και έληξε με πλήρη επιτυχία την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023. Η διοργάνωση έγινε από την υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του σχολείου μας, Γεωργία Μπατσολάκη, και τους μαθητές της Δ τάξης που συμφώνησαν να βοηθήσουν. Συμμετείχε όλο το σχολείο: εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Αρχικά ενημερώσαμε όλους τους μαθητές του σχολείου για τη συγκεκριμένη δράση και τα οφέλη της. Στείλαμε στους γονείς ενημερωτικό σημείωμα για να φέρουν στο σχολείο μεταχειρισμένα παιχνίδια, παιδικά βιβλία και διακοσμητικά σε καλή κατάσταση που δεν τα χρειάζονταν, τονίζοντας τους στόχους της δράσης. 

Αφού τα συγκεντρώσαμε, αποφασίσαμε μαζί με τους μαθητές της Δ τάξης για την τιμή πώλησης και τα τοποθετήσαμε στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου. 

Στο δεύτερο και τρίτο διάλειμμα το παζάρι ήταν ανοιχτό για να υποδεχτεί τους μαθητές που επιθυμούσαν να αγοράσουν ό,τι τους ενδιέφερε σε χαμηλή τιμή. Βοηθοί και ταμίες ήταν οι μαθητές της Δ τάξης με την επίβλεψη της υπεύθυνης δασκάλας.

Με τη δράση αυτή οι μαθητές:

  • εκτίμησαν την αξία που έχουν τα μεταχειρισμένα αντικείμενα
  • βίωσαν την αξία και τη χαρά της προσφοράς
  • συνέβαλαν στη μείωση των απορριμμάτων.
  • καλλιέργησαν οικολογική συνείδηση.
Συγγραφέας: 
Γεωργία Μπατσολάκη