Outdoor Classroom Day και Sky Art!

Τα τελευταία χρόνια η ημέρα υπαίθριας εκπαίδευσης είναι από τις αγαπημένες μας καθώς όλο το ημερήσιο πρόγραμμά μας μεταφέρεται εκτός κτιρίου, εκμεταλλευόμενοι τη φύση και τα μυστικά της. Φέτος αποφασίσαμε να κοιτάξουμε ψηλά και να κάνουμε καμβά μας τον ουρανό... Ο Thomas Lamadieu μας βοήθησε με την Sky Art.

Το σκηνικό στήθηκε και ο ενθουσιασμός μας εκτοξεύτηκε! Ρουτίνες κάτω από τον ουρανό για όοοολο το σχολείο!

Πριν όμως από την δημιουργία, προέχει η δύναμη και χωρίς πρωινό η μέρα δεν ξεκινάει. Μάλιστα σήμερα κάναμε το αγαπημένο μας πικ-νικ (μια διαδικασία που συνηθίζουμε συχνά πυκνά όταν ο καιρός το επιτρέπει). 

Τώρα που δυναμώσαμε ας δουλέψουμε... Sky Art και παρατήρηση... Μα τί σκέφτηκε αυτός ο καλλιτέχνης ο Thomas Lamadieu!  Να κάνει καμβά του τον ουρανό!!!! Τόσο μα τόσο δημιουργικό!

Βγάλαμε κι εμείς φωτό από διάφορες γωνίες του σχολείου μας, με διάφορα αντικείμενα φυσικά ή τεχνητά να ξεπροβάλλουν και είμαστε έτοιμοι να τις μετατρέψουμε σε έργα τέχνης. Επίσης πλαστικοποιήσαμε άδειες διαφάνειες, τις κολλήσαμε στις καρέκλες ώστε να βλέπουν στον ουρανό και είμαστε έτοιμοι να μεγαλουργήσουμε!

Άλλοι επέλεξαν να μεταμορφώσουν τις φωτογραφίες και άλλοι να ξαπλώσουν ανάσκελα και κοιτάζοντας τον ουρανό να αποτυπώσουν τη φαντασία τους στις διαφάνειες. Η συνεργασία ήταν απαραίτητη για να ολοκληρωθούν τα έργα και να αλληλεπιδράσουμε.

Η πιο ωραία στιγμή του καλλιτέχνη είναι όταν απολαμβάνει τα έργα του και βλέπει το πριν και το μετά. Η μέρα άξιζε να είναι ιδιαίτερη και ήταν! Η φύση μας προσφέρει απλόχερα τρόπους να γίνουμε ικανοί, ευρηματικοί, δημιουργικοί και χαρούμενοι!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI