Οι μικροί ζαχαροπλάστες ! Υγιεινά σοκολατάκια με αμύγδαλο!

Υλικά για τη συνταγή

Σοκολάτα υγείας 100 γρ.

Ταχίνι 100 γρ.

15-20 αμύγδαλα (ή άλλο ξηρό καρπό)

Αμύγδαλο φιλέ

2 κουτάλια της σούπας

1 μεγάλο πλαστικό μπολ                                                  

1 γυάλινο μπολ

Φούρνος μικροκυμάτων

Γάντι μαγειρικής

1 μαρίζ

Χάρτινες θήκες γλυκών 

Βήματα
1.Υπολογίζουμε 100 γρ. σοκολάτας υγείας και την τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια μέσα στο γυάλινο μπολ και την αναμειγνύουμε με 100 γρ. ταχίνι.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ταχίνι στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1,5 λεπτό (προσοχή να μη γίνει τελείως ρευστή).
3.Απομακρύνουμε από το φούρνο φορώντας το γάντι μας και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ, έως ότου γίνει τελείως ρευστή η σοκολάτα.
4.Τοποθετούμε τα αμύγδαλα στο πλαστικό μπολ και χύνουμε από πάνω το μείγμα.
5.Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι της σούπας, ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
6.Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα μας, τα πασπαλίζουμε με  το αμύγδαλο φιλέ και τα τοποθετούμε στις θήκες ζαχαροπλαστικής.
7.Μεταφέρουμε τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να παγώσουν.

Η τάξη μας μοσχομύρισε  και γίναμε εξπέρ στην τήξη και την πήξη! Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τα «ανώμαλα» σοκολατάκια από τα χεράκια μας

Στο τέλος, γλείψαμε και το κουταλάκι!!           Τα «καθαρίσαμε»!!

Συγγραφέας: 
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΑΚΗ