Μια φωλιά για τα πουλιά!

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά στον «24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά, Μιχάλης Παπαδάκης» που διοργανώνεται από το 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Οι φωλιές που θα κατασκευαστούν θα αναρτηθούν στα δέντρα του Άλσους Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου, του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» του Δήμου Ιλίου και σε άλλα πάρκα του νομού Αττικής.

Στο πλαίσιο εκπόνησης του Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης «Η αυλή μας σε νέες, πράσινες, περιπέτειες!» οι μαθητές μας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα πουλιά. Πρότειναν, μάλιστα, να φτιάξουν μία επιπλέον φωλιά για να τοποθετηθεί στη σχολή του νηπιαγωγείου μας και να στεγάσει τα πουλιά που φιλοξενούν τα δέντρα της.

Με τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης τα ξύλινα σπιτάκια οικοδομήθηκαν και στη συνέχεια τα παιδιά πρότειναν διάφορους τρόπους διακόσμησής τους, έτσι, ώστε να προσεγγίσουν ευκολότερα τα πουλιά. Με φυσικά υλικά, κλαδιά και φλοιούς από κορμούς δέντρων, φιλοτέχνησαν τις στέγες τους και χρησιμοποιώντας πετραδάκια, αποξηραμένα λουλούδια αλλά και ξύλινα διακοσμητικά πρόσθεσαν χρωματιστές πινελιές στις κατασκευές.

Η χαρά των παιδιών για τα δημιουργήματά τους είναι μεγάλη και η ανυπομονησία τους για τη στιγμή που κάποιο πουλάκι θα τα επιλέξει για φωλιά ακόμη μεγαλύτερη!

Συγγραφέας: 
Ναταλία Βαμβακίδου