Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2023-2024
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

28.1.2024

Τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης μέσα από την επεξεργασία του παιδικού βιβλίου "ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ" (Μέλισσα, 2022) έπαιξαν, δραματοποίησαν και εξέφρασαν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους για ένα βιώσιμο μέλλον, αναπτύσσοντας την οικολογική τους συνείδηση. Ακολουθώντας το ταξίδι μιας πλαστικής σακούλας στα νερά της Μεσογείου προσέγγισαν το πολύ σημαντικό πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν την προστασία της ζωής και της ομορφιάς που μας περιβάλλει!

1.1.2024

Με μεγάλη χαρά οι "πράσινοι ήρωες" του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους του Σχολικού Μαραθωνίου "Πάμε Ανακύκλωση 2023-2024" του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Με ενθουσιασμό μετέφεραν τις σακούλες με τα πλαστικά υλικά, που είχαν συγκεντρώσει όλους τους προηγούμενους μήνες, για να ζυγιστούν και να αποδοθούν στο σχολείο οι πολυπόθητοι πόντοι επιβράβευσης-ανακύκλωσης. Ξεκινήσαμε δυναμικά και συνεχίζουμε...!

 

17.12.2023

Τα νήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να στολίσουν ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αυλή του σχολείου τους και να συμμετάσχουν, έτσι, στη Δράση «Δέντρο-λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση». Ύστερα από συζήτηση, κρίθηκε απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν είναι βλαβερά για το περιβάλλον και τα πλάσματά του, όπως ρολά από χαρτί υγείας, σπάγκος, πορτοκάλια, ταχίνι και φυσικά σποράκια για πουλιά.

18.11.2023

Ένα οικολογικό μήνυμα θέλησαν να μεταφέρουν τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό της χώρας με αφορμή τη συμμετοχή του στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28).

Με προτροπή του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τα παιδιά πήραν τον λόγο για το περιβάλλον, γράφοντας ένα αίτημα, μία ανάγκη, ένα συμπέρασμα, μία ευχή, μία συμβουλή σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή με τον ιδιαίτερο μοναδικό τους τρόπο!

8.11.2023

Η Ανακύκλωση ξεκίνησε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης με μεγάλο ενθουσιασμό.

Μετά τη συλλογή πλαστικών καπακιών, οι μαθητές/τριές μας ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν πλαστικές συσκευασίες από το σπίτι τους για να τις τοποθετήσουν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που έχει προμηθεύσει το νηπιαγωγείο μας ο Δήμος Πυλαίας.

Επιπλέον, ο κάδος Αφής μας γεμίζει σιγά-σιγά με διάφορα είδη μπαταριών, μιας χρήσης αλλά και επαναφορτιζόμενων, τα υλικά των οποίων θα αξιοποιηθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων μπαταριών ή άλλων προϊόντων.

5.11.2023

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει για δεύτερη σχολική χρονιά στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης 2023-2024 «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ανακυκλώνοντας Πλαστικό και Μπαταρίες.

Η αρχή έγινε με τη συλλογή καπακιών πλαστικών μπουκαλιών με στόχο την μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για φορείς και σωματεία του Δήμου που περιθάλπουν παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

24.9.2023

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του τη σχολική χρονιά 2022-2023 στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης «Πάμε Ανακύκλωση», που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

24.6.2023

Ένα πείραμα φυσικής με απλά υλικά διεξήγαγαν οι μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Η αυλή μας σε νέες, πράσινες, περιπέτειες!» που εκπονήθηκε τη φετινή χρονιά στο σχολείο.

24.6.2023

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Η αυλή μας σε νέες, πράσινες, περιπέτειες!» την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας ο κος Αλφόνσο Γιέπες και η κα Αικατερίνη Πλιάτσιου, αρχιτέκτονες μηχανικοί, γονείς μαθητή μας, και παρουσίασαν παραμέτρους του επαγγέλματός τους.

24.6.2023

Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι κηπουρικές εργασίες στην αυλή του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης είναι πυρετώδεις!

Τα παιδιά κρατώντας μικρά εργαλεία κήπου, όπως τσουγκράνες, σκαλιστήρια και φτυαράκια, περιποιήθηκαν τον αμπελώνα του σχολείου απομακρύνοντας αγριόχορτα και ζιζάνια. Αφού αναζωογόνησαν το ξηρό έδαφος θρυμματίζοντας το χώμα με τα ποτιστήρια τους, πότισαν όλη την περιοχή του αμπελώνα και κυρίως γύρω από τις ρίζες των αμπελιών. Το αποτέλεσμα των εργασιών τους ήταν εντυπωσιακό μια που η αλλαγή ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Σελίδες

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα έξι (6) Νηπιαγωγεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και ανήκει στο σχολικό συγκρότημα των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στους Ελαιώνες Πυλαίας, σε ένα προνομιακό περιβάλλον με φυσική ομορφιά, έξω από την πόλη, αλλά εύκολα προσβάσιμο από κάθε της σημείο.
Το Νηπιαγωγείο, το νεότερο μέλος των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 1997. Από την ίδρυσή του έως σήμερα το όραμα του Αρσακείου Νηπιαγωγείου είναι να προσφέρει στα παιδιά ένα σταθερό περιβάλλον ανάπτυξης, μάθησης και προσωπικής εξέλιξης, στο οποίο αυτά θα φοιτούν με συστηματικό τρόπο, θα περνούν όμορφα τα πιο δημιουργικά τους χρόνια και θα αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για την επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος και την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Διεύθυνση: 
Τοσίτσα 16 και Πεύκων 1
20
55535 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ