Γνωρίζοντας τη μέλισσα και τα προϊόντα της

Στον τομέα γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος του λυκείου πραγματοποιήθηκε μια δράση για την γνωριμία των μαθητών με την μέλισσα και με τα προϊόντα της, την δουλειά του μελισσοκόμου αλλά και το σημαντικό έργο της επικονίασης. Η δράση ολοκληρώθηκε σε δύο στάδια. Αρχικά έγινε παρουσίαση στο εργαστήριο γεωπονίας, από εκπαιδευτικούς με εμπειρία στην μελισσοκομία. Οι μαθητές, έμαθαν για την κοινωνία της μέλισσας και τον αξιοθαύμαστο κόσμο της. Επεξεργάστηκαν την κυψέλη και τα πλαίσια της, το καπνιστήρι, είδαν τα μέσα ατομικής προστασίας του μελισσοκόμου και μίλησαν για την επικονίαση. Στο δεύτερο στάδιο, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με όλα τα προϊόντα της μέλισσας και ασχολήθηκαν με την κατασκευή λαμπάδων από φυσικό κερί μέλισσας αλλά και με την παρασκευή σαπουνιών μελιού. Την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα οι λαμπάδες, τα σαπουνάκια μαζί με ένα πασχαλινό αυγό μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές μαζί με ευχές για ένα χαρούμενο Πάσχα.

Συγγραφέας: 
Ευαγγελία Λυμπούδη