Γλυκό πορτοκάλι από την αυλή μας

# Όπως τις προηγούμενες χρονιές  έτσι και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής τυποποίησε τα πρώτα  γλυκά κουταλιού από τα πορτοκάλια της σχολικής αυλής. Θα ακολουθήσουν κι άλλα παρασκευάσματα από τα εσπεριδοειδή μας, όπως λικέρ, χυμοί και μαρμελάδες ….

………………………………………

# Η συγκομιδή των πορτοκαλιών και η  παρασκευή των γλυκών  γίνεται στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Λέσβου και του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» , όπου συμμετέχει η  Σχολική  μας Μονάδα.

…………………………………..

# Οι δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος στο οποίο είναι υπεύθυνη η κ. Ελένη Βαμβακά , δασκάλα Αγγλικών του σχολείου είναι πολλές και περιλαμβάνουν την συγκομιδή των καρπών, το κλάδεμα των δέντρων, ομιλίες για την ωφελιμότητα των  πορτοκαλιών, γευσιγνωσίες  κ.ά 

…………………………………..

# Τα γλυκά μας τα έφτιαξε φέτος η κ. Μαρία Σιδερά , (γιαγιά της μαθήτριάς μας Μαριάννας Σ.)   από τα πορτοκάλια που μάζεψαν οι μαθητές του σχολείου, όλο το προηγούμενο διάστημα και μας το έβαλε σε βαζάκια.

………………………………………

# Τις πολύ επιτυχημένες ετικέτες  τις έφτιαξε ο γεωπόνος και μελισσοκόμος Γιάννης Μαστρανεστάσης, (πατέρας της μαθήτριάς μας Άννας Μαρίας Μ.). Ο ίδιος μας πρόσφερε και τα βαζάκια, όπου σαν μελισσοκόμος βάζει το μέλι που παράγει. 

………………………………………

#  Θερμές  ευχαριστίες και στους δύο για τη βοήθειά τους !

Συγγραφέας: 
avalesis