Επίσκεψη γνωριμίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

@@ Πολλά και ενδιαφέροντα είχε η σημερινή μας επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ξεναγηθήκαμε για 2 και πλέον ώρες στα γνωστικά αντικείμενα της χαρτογραφίας, της εικονικής πραγματικότητας, των τρισδιάστατων εκτυπώσεων, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

@@ Τα τελευταία έκλεψαν τις εντυπώσεις των μαθητών, αφού συνοδεύτηκαν και με μια επίδειξη πτήσης στο υπαίθριο θεατράκι του ιδρύματος στο λόφο ΞΕΝΙΑ, που καταχειροκροτήθηκε.

@@ Η πρώτη γνωριμία μας ήταν με τον μεγάλο έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, (τον οποίο συμβουλευόταν ο Αϊνστάϊν) και του οποίου η προτομή βρίσκεται στην είσοδο του Πανεπιστημίου στο Λόφο Ξενία.

@@Ο Καραθεοδωρή ήταν ο δημιουργός του πρώτου Πανεπιστημίου Αιγαίου, που ιδρύθηκε από την τότε κυβέρνηση Ελ. Βενιζέλου στη Σμύρνη το 1921 και δεν πρόλαβε να λειτουργήσει λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής

@@ Η επίσκεψή μας συνέπεσε με ορκωμοσία αποφοίτων , με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύς κόσμος, που ήρθε να συγχαρεί τους αποφοίτους και να μοιραστεί τη χαρά μαζί τους με ανθοδέσμες, αναμνηστικές φωτογραφίες , ακόμα και καραμούζες!

..................................................................................... 

# # Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  ιδρύθηκε το 1984 μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και  αποτελείται από 5 Σχολές και 17 Τμήματα. Oι πανεπιστημιακές του μονάδες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο, τη Σύρο και τη Λήμνο. Στη Μυτιλήνη λειτουργούν τα τμήματα   Γεωγραφίας , Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, Πολιτισμικής Τεχνολογίας  , Περιβάλλοντος και  Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών. 

Συγγραφέας: 
avalesis