Εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning: 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Φέτος οι μαθητές της Στ’ τάξης στο πλαίσιο της δικτύωσης και επικοινωνίας περιβαλλοντικού προσανατολισμού πέρα από τη συμμετοχή τους στα οικολογικά σχολεία, συμμετάσχουν και στο Ευρωπαϊκό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning, με τίτλο UNESChools και θέμα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις θεμελιώδεις αξίες και γενικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις ψηφιακές, ερευνητικές, συνεργατικές και διαπροσωπικές δεξιότητές τους και να γνωρίσουν τον πολιτισμό των Ευρωπαίων γειτόνων μας.

Οι μαθητές μας συνεργάζονται με τμήματα μαθητών από άλλες χώρες και συγκεκριμένα από την Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Ρουμανία και Κροατία χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα  ως γλώσσα επικοινωνίας μέσα σε ευχάριστες δραστηριότητες που θα γίνονται κυρίως στο σχολείο σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του https://www.etwinning.net/el/pub/code-of-conduct.htm.

Οι δραστηριότητες και οι εργασίες των μαθητών δημοσιεύονται σε ειδικό χώρο στο διαδίκτυο, μέσα στον ευρύτερο ιστοχώρο του προγράμματος eTwinning που ονομάζεται twinspace.

Συγγραφέας: 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ