Έχουμε μόνο μία Γη!

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στη δράση «Έχεις τη Φύση στο Χέρι σου», που οργάνωσε η Χ.Α.Ν.Θ. και το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας.  Στο πλαίσιο του κοινού τους προγράμματος  «Μετράμε Χρόνια – Μετράμε Πράξεις» εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής δράσης επισκέφθηκαν το σχολείο μας, συνομίλησαν με τα παιδιά και μοίρασαν γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια.

Με το φετινό σύνθημα «Έχουμε μόνο μία Γη» του Ο.Η.Ε. ,οι μαθητές μας κρατώντας στα χέρια φτυαράκια, τσουγκράνες και σκαλιστήρια φύτεψαν τα όμορφα λουλούδια στον αμπελώνα του νηπιαγωγείου, τον οποίο είχαν οι ίδιοι ήδη περιποιηθεί και διαμορφώσει ανάλογα. Αφού έπλυναν τα πλαστικά γλαστράκια και τα ανακύκλωσαν στον μπλε κάδο, με τα ποτιστήρια τους πότισαν τα νέα λουλούδια και θαύμασαν το υπέροχο αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Με την δράση τους αυτή διέδωσαν το μήνυμα που έστειλε η παγκόσμια κοινότητα λαμβάνοντας μέρος στις συμβολικές ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά επέστρεψαν σπίτι τους έχοντας ένα γλαστράκι στα χέρια τους για να το φυτέψουν στον δικό τους χώρο, να το φροντίσουν και να το παρακολουθήσουν να αναπτύσσεται.

Οι δραστηριότητες εντάσσονται στο Σχέδιο Δράσης «Η αυλή μας σε νέες, πράσινες, περιπέτειες!» που εκπονείται τη φετινή σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο μας. Ευχαριστούμε τη Χ.Α.Ν.Θ. και το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ για την ευκαιρία που μας παρέχουν να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να ηχήσει το μήνυμα για την αγάπη προς το περιβάλλον ακόμη πιο δυνατά!

Συγγραφέας: 
Ναταλία Βαμβακίδου