ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

Η Διεθνής Ημέρα Χωρίς Πλαστικά γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25/5 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης Free the Ocean που ιδρύθηκε το 2019 με πεδίο δράσης την προστασία των ωκεανών από τα πλαστικά. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ). 

Καθώς το χωριό μας διαθέτει παραλία που υποφέρει από τα πλαστικά, αποφασίσαμε να την επισκεφθούμε και να την φροντίσουμε. Έτσι λοιπόν πρώτα διαχωρίσαμε τα σκουπίδια από τα χρήσιμα υλικά και επίσης κάναμε προσομοίωση υλικών σα να είμαστε στην παραλία, ώστε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος μας.

Ετοιμάσαμε λοιπόν το φαρμακείο μας και τον σάκο για τις έκτακτες ανάγκες μας, βάλαμε τα γυαλιά μας, τα καπέλα μας και την καλύτερη διάθεσή μας και πήραμε το δρόμο για την παραλία!
Όμως πριν από όλα, επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, πήραμε το πρωινό μας για να έχουμε δυνάμεις. Όταν έχεις την ευκαιρία να τρως δίπλα στη θάλασσα είναι μαγεία...
Ήρθε η ώρα για δουλειά! Μέρα χωρίς πλαστικά σημαίνει μέρα χωρίς σκουπίδια στις ακτές μας! Πάμε λοιπόν! Γαντάκια, σακούλες και μάτια ορθάνοιχτα να καθαρίσουμε ό,τι μπορούμε! Δυστυχώς πολλά τα σκουπίδια...

Ας βγούμε και μια αναμνηστική φωτό με τις υπέροχες κυρίες μας!

Επιστροφή στο σχολείο και εικαστική αποτύπωση της εμπειρίας... Τα λόγια στις ζωγραφιές τα λένε όλα: "ΕΚΔΡΟΜΗ Σ' ΑΓΑΠΩ" ... γιατί η μάθηση εκτός σχολικού πλαισίου είναι θησαυρός! 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI