Το αύριο είναι τώρα!

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός»

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες απειλές για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Διάφορα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως μουσώνες, πλημμύρες, ξηρασίες κ.α πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους, και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους με αποτέλεσμα να τους αναγκάζει να ξεριζωθούν από τον τόπο τους αναζητώντας τον δρόμο για την ελπίδα.

Στο μάθημα της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων εξετάστηκε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Αρχικά έγινε μια εισαγωγή στα αίτια, τις επιπτώσεις και τις προτάσεις αντιμετώπισης του ζητήματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η παγκόσμια διάσταση του ζητήματος και έγινε αναφορά στις μετακινήσεις πληθυσμών που έχει προκαλέσει, δημιουργώντας μετανάστες και πρόσφυγες. Τέλος αφού έγινε διερεύνηση των ατομικών και συλλογικών δυνατοτήτων αλλαγής συνηθειών και πρακτικών στο πλαίσιο της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και στην προσπάθεια μετριασμού των δυσμενών επιπτώσεών της, οι μαθητές του τμήματος Α3 δημιούργησαν αφίσες,στέλνοντας τα δικά τους ελπιδοφόρα μηνύματα όπου απεικονίζουν τον δρόμο προς ένα καλύτερο αύριο

Συγγραφέας: 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΩΤΙΑΔΟΥ