1ο ΕΠΑ.Λ ΔΡΑΜΑΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
2023-2024
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

4.6.2024

Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές που αποτελούν την ομάδα Erasmus του σχολείου μας γίναμε Νονοί της Καλοσύνης και του Χαμόγελου του Παιδιού! Επικοινωνήσαμε με τον Τοίχο της Καλοσύνης, διαλέξαμε τα παιδιά στα οποία θα προσφέρουμε τα δώρα που επιθυμούν, βγήκαμε μαζί στην αγορά και σήμερα αντιπροσωπεία μαθητών της ομάδας επισκέφτηκε τον "Τοίχο" για να τα παραδώσει μαζί με χειροποίητες Πασχαλινές λαμπάδες και κάρτες με ευχές!!!

Η Ευτυχία βρίσκεται σε μικρές πράξεις Καλοσύνης

4.6.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημαντικότερη εκδήλωση του σχολείου μας με πρωταγωνιστές τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας οι οποίοι παρουσίασαν εργασίες και προγράμματα που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πρόγραμμα Οικολογικά σχολεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Δράμας στις 15 Μαΐου 2024 

 

4.6.2024

Στο πλαίσιο διοργάνωσης των δράσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Δράμας. Οι μαθητές έθεσαν τα ερωτήματα τους και μάθαν τα προβλήματα της πόλης τους. Επίσης σχεδιάστηκαν δράσεις εθελοντικού καθαρισμού

4.6.2024

Στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής των μαθητών του σχολείου μας σε συνεργασία με το δήμο Πάργας διοργανώθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο κάστρο της  Πάργας

4.6.2024

Σε συνεργασία με το δήμο Δράμας πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, όπως επίσης και άλλοι εθελοντές.

23.5.2024

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των ψυχικών και σωματικών ωφελειών που έχει το κοινωνικό άγγιγμα και ειδικότερα η αγκαλιά στον οργανισμό.

Οι μαθητές μέσω των βιωματικών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν και της συζήτησης με την σχολική ψυχολόγο και τη σχολική νοσηλεύτρια, μοιράστηκαν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το θέμα.

Στο δεύτερο μέρος της δράσης συζητήθηκε το τι είναι ο προσωπικός χώρος, τα όρια και πώς ορίζεται η συναίνεση σε ότι αφορά το σώμα.

Παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό για την βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που συζητήθηκαν.

24.3.2024

Υλοποίηση βιωματικών δράσεων στο πλαίσιο της ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Αρχικά έγινε ένας καταιγισμός ιδεών για το τι πιστεύουν οι μαθητές ότι είναι  σχολικός εκφοβισμός. Μετά χωριστήκανε σε 2 ομάδες. Η ομάδα που θα έγραφε ένα γράμμα στο θύτη και η ομάδα που θα έγραφε ένα γράμμα στο θύμα.Οι συμβουλές των παιδιών μας εντυπωσίασαν. Στη συνέχεια έγινε προβολή από βίντεο σχετικό με το θέμα και τέλος οι μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες με τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν.

24.3.2024

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Δράμας  συμμετείχε στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια). Συγκεκριμένα οι μαθητές αποφάσισαν να τρέξουν για την ΕΥΤΥΧΙΑ.

8.3.2024

Στα γενέθλια του "Τοίχου της Καλοσύνης" στις 10 Φεβρουαρίου, βιώσαμε μια σπάνια στιγμή ευτυχίας, χάρη στην ευρεία δράση που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και έχει αγκαλιάσει όλη τη χώρα. Η συνάντηση με τον κ. Μάριο Μάζαρη από την Αθήνα και την κα. Γεωργία Σολωμού από την Κύπρο στη γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας ήταν μια συγκινητική εμπειρία. Η κ. Τούλα Εμμανουηλίδου, εκπρόσωπος της Φλόγας, ανέδειξε με μοναδικό τρόπο το έργο του συλλόγου, μέσα από το βλέμμα μιας μητέρας που έζησε τον αγώνα για το παιδί της.

18.1.2024

Την Τετάρτη 17/1/24 πραγματοποιήσαμε με το Α2 διδακτική επίσκεψη στο ΜΕΝΟΥ.

Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης και μετά με μεγάλη χαρά συμμετείχαν στην προετοιμασία του γεύματος που προσφέρει το ΜΕΝΟΥ σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το ΜΕΝΟΥ είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης “Αλληλέγγυα Συνεργασία”, η οποία δημιουργήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με κεντρική φιλοσοφία την προσφορά ευκαιριών στα άτομα με αναπηρία για εργασία, κοινωνικοποίηση και απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Σελίδες

Το 1ο  ΕΠΑ.Λ. Δράμας είναι το πρώτο από τα δύο ημερήσια ΕΠΑ.Λ. που λειτουργούν στην πόλη της Δράμας. Το μαθητικό δυναμικό του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας προέρχεται από όλη την Π.E. Δράμας και μέρος της Π.E. Σερρών, διότι είναι το μοναδικό ΕΠΑ.Λ. της περιοχής στο οποίο λειτουργούν οι παρακάτω τομείς και ειδικότητες:

1. Τομέας Μηχανολογίας με ειδικότητες:

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου,  Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού και Τεχνικός Οχημάτων.

2. Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού με ειδικότητες: Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύου

3. Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού   Σχεδιασμού με την ειδικότητα του Τεχνικού Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής.

4. Τομέας Εφαρμοσμένων τεχνών με την ειδικότητα Γραφικών Τεχνών.

Διεύθυνση: 
ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 44
66100 ΔΡΑΜΑ