Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας

@@ Με τα ρίχτερ να «χορεύουν» γύρω μας, τι πιο φυσικό να κάνουμε σήμερα, Δευτέρα- πρώτη μέρα της επιστροφής μας στο σχολείο (μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές) - άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό.

………………………………

@@Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα και για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.

…………………………………

@@ Στο τέλος πραγματοποιήθηκε άσκηση, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ψύχραιμα όταν χρειαστεί. Με το προειδοποιητικό χτύπημα του κουδουνιού οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν.

………………………………….

@@ Όταν ανακοινώθηκε η λήξη του σεισμού, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία στοιχήθηκαν σε γραμμές. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές έχοντας τα κεφάλια τους σκεπασμένα με βιβλία συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου.

………………………………..

@@ Ήταν η δεύτερη άσκηση σεισμικής ετοιμότητας για τη φετινή χρονιά, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί να εφαρμόσουμε, όσα μάθαμε σε πραγματική ανάγκη. Καλού κακού όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Συγγραφέας: 
avalesis