Αρχίσαμε το μάζεμα των πορτοκαλιών  

# Αρχίσαμε σήμερα - που καλυτέρεψε ο καιρός  - το μάζεμα των εσπεριδοειδών από τη σχολική μας αυλή. Οι μαθητές  της Στ΄ τάξης με την επίβλεψη της δασκάλας των Αγγλικών Ελένης Βαμβακά και την βοήθεια της καθαρίστριας Ζήνας Καραμανώλη  μέσα σε λίγη ώρα είχαν μαζέψει 4  τελάρα πορτοκάλια .

…………………………………………….

# Όταν ολοκληρώσουμε την συγκομιδή θα φτιάξουμε όπως και πέρυσι γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, χυμούς και λικέρ με τη βοήθεια  κάποιων μαμάδων μαθητών μας. Θα τα τυποποιήσουμε σε βαζάκια και θα τα προσφέρουμε σαν δώρο στους επισκέπτες μας.

……………………………………

# Η αυλή μας  είναι γεμάτη από πορτοκαλιές και  νεραντζιές, που φύτεψε  ο πρώτος Διευθυντής του σχολείου αείμνηστος Στρατής Πισπίνης τη δεκαετία του 1930.Μάλιστα τις είχε χρεώσει σε μαθητές, που κουβαλούσαν νερό το πρωί από την εκκλησία μέσα σε κουβαδάκια και τις πότιζαν.

………………………………………..

# Τα εσπεριδοειδή είναι το σήμα κατατεθέν της Θερμής, όπως επίσης και των Παρακοίλων και της Μόριας.  Όλος ο κάμπος της περιοχής είναι γεμάτος με πορτοκαλιές, μανταρινιές, λεμονιές, νεραντζιές και φράπες.  Τα πορτοκάλια που καλλιεργούνται είναι δύο ειδών: Μέρλιν και ναβαλίνες.  

Συγγραφέας: 
avalesis